Nieuwsitems

Een verlichte zomer met deze verlichtingsideeën In de zomer zit je natuurlijk minder vaak binnen en zal je vanwege het lekkere weer minder vaak een lampje aansteken, maar anderzijds biedt de zomer ook weer genoeg inspiratie en ruimte om je lampen eens in een ander licht te zetten. Gelukkig heeft Intens Wonen een grote voorraad aan verschillende lampen. Wij zetten alvast wat verlichtingsideeën en tips op een rijtje.

 

Verlichtingsidee: zonnige lampenkappen


De meeste lampenkappen zijn van donkere materialen zoals stof of ijzer. Deze kleuren passen uitstekend in de winter en kunnen bijdragen aan dat knusse gevoel dat je lampen en interieur hebben. Maar wie weet ben je het beu om in de zomer tegen het donkere uiterlijk van deze lampen aan te kijken. Ga daarom eens op zoek naar lampenkappen in toffe kleurtjes of patronen en haal de zomer in huis. Krijg je niets gevonden? Je kunt ook een nieuwe lampenkap kopen in een neutrale kleur, zoals beige of wit, en deze dan zelf beschilderen.

 

De veranda in het volle licht


Bij het zoeken naar geschikte verlichting voor in je veranda of overkapping kun je natuurlijk meteen op zoek gaan naar buitenlampen. Deze kunnen vaak tegen een stootje en branden prima in alle weersomstandigheden. Maar eigenlijk zijn buitenlampen niet noodzakelijk. Je zit immers droog onder een veranda en zit er vaak bij goed weer. Heb je al eens nagedacht om er binnenverlichting op te hangen of neer te zetten? Misschien een mooie, industriële lamp of juist een lamp die in het oog springt? Intens Wonen heeft verschillende robuuste lampen die tegen een stootje kunnen en zeker niet misstaan in een stoere veranda of fijne loungeplek.

 

Verlichtingsideeën voor het echte vakantiegevoel


Wanneer je op vakantie bent is alles anders dan thuis. Zo ook de verlichting. Maar hoe kan het dat het zo fijn is om tot diep in de nacht op een Italiaans terrasje weg te dromen en te genieten van de avond? In de meeste gevallen speelt de verlichting hierbij een rol. In de meeste gevallen staan de lichten nooit erg fel afgesteld, maar zijn ietwat gedimd. Ook kan het zijn dat er in de plaats van spaarlampen, gedimde gloeilampen worden gebruikt. Maar dit effect kun je thuis ook eenvoudig creëren. Kies bijvoorbeeld voor gedimde terrasverlichting of schroef in plaats van felle spaarlampen vintage gloeilampen in de fitting van de verlichting op je terras, overkapping of veranda.

 

Op zoek naar meer verlichtingsideeën?


Intens Wonen heeft een breed assortiment aan verschillende lampen, van hang- tot staande lampen. Benieuwd naar wat voor lamp bij jou past? Intens Wonen staat je graag bij met verlichtend advies.
 
    11-04-2019 10:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright © 2015 - 2019 Intenswonen.nl