Nieuwsitems

Dit worden dé interieurtrends van 2020! Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat we weer vooruit kunnen kijken. In dit artikel kijken we vooruit naar de grootste interieurtrends van 2020. Op basis van de trends van afgelopen jaren kunnen we tot op zekere hoogte vrij zeker zijn van wat we het komende jaar mogen verwachten. Uiteraard is dit slechts een voorspelling, maar het is dus allerminst uit de lucht gegrepen. Als interieurfreaks zijn wij altijd bezig met het herkennen van de huidige trends en het ontdekken of, zoals in dit blog, het voorspellen van komende trends. Gedurende 2019 hebben wij deze trends dan ook nauwlettend in de gaten gehouden. Het resultaat delen we graag met je; lees dus snel verder!  

 

Natuurlijk wordt de interieurtrend


Er is al een tijdje een duidelijke tweesplitsing zichtbaar in de invulling van een modern interieur. Enerzijds hebben we de strakke en rechtlijnige ontwerpen, waarin veel wit, zwart of grijs verwerkt is. Een enkele plant of schilderij in de kamer geeft het geheel wat kleur en soms net een beetje speelsheid. Anderzijds zien we veel industrieel geïnspireerde interieurs. De elementen uit een lang vervlogen tijd zien we terug in verschillende elementen, die perfect matchen met moderne aspecten. Moderne technieken en bewerkingsmethoden worden gebruikt om eeuwenoude materialen een nieuw leven in te blazen. We zien veel hout en metaal, gecombineerd met beton, of grijs geschilderd stucwerk. Het combineren van deze twee stijlen zullen we in 2020 ongetwijfeld steeds vaker gaan zien. We zijn erg benieuwd naar de creatieve interieurs die hieruit voortvloeien. 

Multifunctioneel interieur


De meeste interieurveranderingen worden geïnitieerd door maatschappelijke ontwikkelingen. De stedelijke bevolking groeit en ruimte om nieuwe woningen te bouwen wordt steeds schaarser. De uitdaging waar veel starters op de woningmarkt mee te maken gaan krijgen is dan ook het gebrek aan woonruimte. ‘Zoveel mogelijk halen uit zo min mogelijk ruimte’ wordt het devies. Hoe kun je meer doen met minder? Maak de ruimte multifunctioneel. Verander je woonkamer in je woon/werkkamer door er een bureau aan toe te voegen die past bij de rest van het interieur in je woonkamer. Ook hierbij is creativiteit de sleutel naar de oplossing.
 

Smart home


Onze huizen worden steeds slimmer dankzij Internet of Things (Iot). Alledaagse apparaten krijgen een internetverbinding en zijn opeens te besturen met je smartphone. Je schakelt apparaten niet alleen in of uit; je kunt zelfs complete programma’s maken voor een selectie van verschillende apparaten. Je geeft jouw Google Home op het dressoir een simpele spraakopdracht en binnen een seconde brandt de hanglamp boven je eettafel. Wij zien voorlopig nog geen einde komen aan deze trend, integendeel zelfs. Steeds meer mensen ontdekken de gemakken en voordelen van slimme apparaten.
    20-01-2020 10:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright © 2015 - 2019 Intenswonen.nl