Nieuwsitems

De belangrijkste 5 eisen aan comfortabele stoelen op een rijtje Een eetkamerstoel is pas comfortabel als je hier een langere tijd prettig in kunt zitten, zonder je ongemakkelijk te gaan voelen. Dit lijkt heel logisch maar lang niet alle stoelen voldoen aan deze norm. Wij nemen belangrijkste 5 eisen waar comfortabele stoelen aan moeten voldoen met je door

Er zijn diverse soorten stoelen die binnenshuis gebruikt worden zoals fauteuils, bureaustoelen en eetkamerstoelen. In deze blog richten we ons specifiek op deze laatste groep als we het hebben over comfortabel zitten. Fauteuils en bureaustoelen zijn vaak ontworpen met het oog op comfort, maar gek genoeg is dit niet het geval bij veel eetkamerstoelen.

De belangrijkste 5 eisen waaraan een comfortabele stoel moet voldoen


Veel eetkamerstoelen zijn niet geschikt om een lange tijd op te zitten. Dat is opvallend want in veel gevallen zit je wel een geruime tijd op dit soort stoelen. Daarom is het verstandig om goed op een aantal zaken te letten bij de aankoop van een comfortabele stoel.  

Er zijn 5 basiseisen waaraan een comfortabele stoel moet voldoen:

 
  • De maatvoering van je eetkamerstoelen.
  • Een eettafelstoel met of zonder armleuning.
  • Een comfortabele zithouding. Zelfs enkele centimeters met betrekking tot de hoogte en diepte kunnen hierin het verschil maken. Je moet in een hoek van 90 graden kunnen zitten als je voeten op de grond staan. Je rug moet recht tegen de (voorgevormde) rugleuning van de stoel kunnen leunen en het zitgedeelte mag niet in je knieholtes drukken.
  • Een stabiel onderstel waardoor je niet hoeft te balanceren. In een stoel die iets mee veert heb je de meest ontspannende zithouding mits je niet de angst hebt dat je valt en aan het balanceren bent.
  • Het materiaal van de stoel moet goed ademen en moet goed schoon te houden zijn.

Ruime collectie in comfortabele stoelen


Als je al deze punten op een rijtje zet, zul je misschien de indruk hebben dat het een uitdaging wordt om de juiste stoel te vinden. Gelukkig is dat niet waar en hoef je maar één winkel te bezoeken om een keuze te kunnen maken uit zeer ruime collectie van comfortabele stoelen.

Kom naar de showroom van Intens Wonen in Hilvarenbeek om je onder genot van een kopje koffie of thee te laten inspireren en uiteraard om proef te komen zitten. Als je niet in de omgeving van Hilvarenbeek woont, kun je ons volledige assortiment vinden in onze webshop.
 
    28-03-2019 12:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright © 2015 - 2019 Intenswonen.nl