Nieuwsitems

Logeerkamer inrichten: de beste tips Een logeerkamer is je huis is hartstikke fijn. Het is de ideale oplossing om jouw familie of vrienden te laten overnachten. Het bespaart je een hoop werk. In plaats van een luchtbed oppompen en een slaapzak voor de dag halen, heb je altijd een extra bed klaarstaan. Als het om interieurstyling gaat is de logeerkamer een beetje een achter geschoven kindje. Doorgaans wordt er weinig aandacht aan deze ruimte besteed. En dat is jammer! Hoe leuk is het om je gasten in een sfeervolle slaapkamer te laten verblijven? Daarnaast is het is natuurlijk ook prettig als de logeerkamer nog een andere functie heeft. Zo vaak komen blijven er immers geen gasten slapen. Hoe richt je jouw logeerkamer multifunctioneel én stijlvol in? Wij delen onze tips voor het inrichten van de logeerkamer met je.

Logeerkamer inrichten: een multifunctionele ruimte


Vind je het zonde als jouw logeerkamer alleen wordt gebruikt als er gasten komen? Maak er dan een multifunctionele ruimte van. Zet er bijvoorbeeld een bureau neer, zodat je de ruimte ook als werkkamer of studeerkamer kunt gebruiken. Heb je een hobby waarvoor je geen vaste ruimte hebt? Maak deels een hobbykamer van je logeerkamer. Zo gebruik je de ruimte op meerdere manieren.

Bed of slaapbank?


De logeerkamer is doorgaans niet de grootste slaapkamer van het huis. Bij het inrichten van de logeerkamer is het daarom handig om de ruimte goed te benutten. Kies bijvoorbeeld voor een bed met opruimvakken aan de onderkant. Zo kun je die gebruiken om beddengoed in op te bergen en alle andere spullen die je nodig hebt voor logees. Wil je de mogelijkheid hebben om twee mensen te laten overnachten? Kies voor een slaapbank die je kunt uitschuiven tot een tweepersoonsbed. Wanneer je de slaapplek niet nodig hebt neemt deze geen onnodige ruimte in beslag. Daarnaast kun je de slaapbank ook gewoon als bank gebruiken. Zo wordt het een fijne plek waar je jezelf even kunt terugtrekken.

Opbergruimte aan de muur


In een kleine ruimte is het handig om gebruik te maken van opbergruimte aan de muur. Kastjes die je aan de muur kunt ophangen zijn hier een mooi voorbeeld van. Bijvoorbeeld voor het opbergen van je studieboeken of leesboeken. Als je gebruik wilt maken van accessoires is het een leuk idee om een zwevende plank aan de muur te hangen. De plank kun je gezellig aankleden met accessoires. Met een paar plantjes en wat leuke schilderijtjes breng je leven in jouw logeerkamer. Of maak gebruik van stijlvolle verlichting. Het neemt weinig ruimte in beslag, maar het doet veel voor de sfeer in de ruimte. Zo maak je er een multifunctionele én gezellige ruimte van.
  Intens Wonen     20-12-2018 13:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Copyright © 2015 - 2019 Intenswonen.nl