Navigatie
 • Gratis verzending en retourneren
 • Klantbeoordeling van 9 (1666 reviews)
 • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Vazen & potten

Hoe kies ik de juiste vazen of potten uit? 

Wanneer je jouw interieur wil inrichten of opvrolijken raden we aan om te werken met leuke woonaccessoires. Vazen en potten bieden dan absoluut een uitkomst, want ze vallen direct op. Een veel gehoorde vraag is dan: hoe maak ik een keuze in type vaas of pot? Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. In de basis is het belangrijk om te bepalen wat je persoonlijke smaak en stijl van je huidige interieur is. En wat voor type bloemen of planten je wil gebruiken, plus de plek waar de vaas of pot komt te staan.  

We hebben wat tips op een rij gezet: 

 • Een eigen stijl en esthetiek. Kies voor een vaas of pot die past bij de uitstraling van de ruimte. Klassieke interieurs vragen vaak om traditionele vazen met veel details, terwijl bij een modern interieur strakke, minimalistische ontwerpen goed uit de verf komen. 
 • Stem de kleur af op je interieur. Een contrasterende kleur legt vaak een extra accent op de vaas. Bedenk ook in hoeverre de kleur van de vaas past bij de bloemen of planten. 
 • Vorm en materiaal zijn bepalend. Het klinkt logisch maar stem de vorm van de vaas af op het type bloem of plant. Zo zijn vazen met een brede opening geschikt voor boeketten. Daarnaast kies je ook materiaal dat bij je smaak past. Glas, keramiek, metaal of kunststof zijn vandaag de dag populaire materialen. 
 • Wat is de functie? Zijn de vazen en potten puur decoratief? Of plaats je er ook echt bloemen of planten in? Stem daar ook de grootte van de vaas op af. Let daarbij ook op de verhoudingen in de ruimte, een te grote of te kleine vaas kan de balans verstoren. 
 • Voor ieder budget. In het assortiment van Intens Wonen vind je vazen en potten in allerlei uitvoeringen en prijsklassen. Onze producten zijn scherp geprijsd, dus je vindt altijd een vaas dat past bij je budget. 

 

Vazen en potten: meer keuze in materialen 

We schreven het al eerder, maar als het aankomt op materiaalkeuze dan beschikt Intens Wonen over een zeer gevarieerd assortiment. Onze vazen en potten bestaan uit verschillende materialen, waardoor je altijd een vaas of pot vindt die past bij je smaak. Bekijk bijvoorbeeld: 

 

Diverse merken Vazen en potten 

De collectie van vazen en potten is haast oneindig, zo veel variatie zit erin. Daar zijn we trots op bij Intens Wonen. Ons team zoekt altijd naar mooie, originele en kwalitatieve accessoires. Dat betekent ook dat we diverse bekende en verrassende merken in ons assortiment hebben. Denk bijvoorbeeld aan: Light & Living vazen, Bold Monkey vazen, PTMD Collection vazen en potten, Benoa potten en vazen, Must Living vazen en potten, Present Time vazen en potten. Je filtert eenvoudig op onder meer het merk aan de linkerzijde van de pagina. Op deze manier vind je eenvoudig de vazen en potten die je zoekt.  

Citroen vaas Light & Living 

Een hartstikke populaire woonaccessoire, dat momenteel als een warm broodje over de toonbank gaat, is de citroen vaas van Light & Living. Deze kleurrijke vaas is een echte eyecatcher in je interieur. De opvallende kleur en leuke kleine citroenen maken het een opvallend item. We hebben onze favorieten hieronder op een rij gezet: 

 

Weet jij al welke Light & Living vaas citroen helemaal tot z’n recht komt in jouw interieur? Vind het formaat en kleur dat perfect past in je ruimte en maak je interieur compleet met deze kleine kunstwerkjes! Bekijk alle Light & Living vazen 

Bijzondere vazen en potten? 

Wanneer je op zoek bent naar bijzondere vazen en potten ben je hier aan het juiste adres. Onze collectie is gevarieerd en bestaat uit antieke vazen en brocante potten, maar ook moderne vazen en potten met een strak design.  

Hier hebben we nog wat extra tips om op te letten bij de selectie van een vaas of pot: 

 • Wanneer je bloemen in de vaas plaatst, is het prettig dat de vaas waterdicht is. Daarmee voorkom je lekkages. Sommige vazen zijn voorzien van een waterreservoir, terwijl anderen een inzetstuk nodig hebben. 
 • Hoogte, breedte, opening en inhoud van de vaas of pot zijn van belang. Zorg dat je daar het juiste type bloem of plant in plaatst, zodat de vaas of pot stabiel blijft staan. Daardoor krijgt de bloem of plant ook de juiste ondersteuning.  
 • Vazen en potten hebben onderhoud nodig. Zeker wanneer je van plan bent om veel gebruik te maken van de pot of vaas, dan raden we aan om te kiezen voor materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Zoals bijvoorbeeld materialen als glas, keramiek en metaal. 
 • Weinig ruimte? Kies dan voor stapelbare vazen en potten. Dat neemt weinig opslagruimte in beslag wanneer je de vazen of potten wil opbergen.  
 • Goedkoop of duurkoop? Vazen en potten bieden we voor nagenoeg ieder budget aan. Maar besef dat een kwalitatieve vaas of pot ook iets zegt over de levensduur. In dat opzicht kan goedkoop soms duurkoop zijn.  

 

Vazen en potten kopen? 

Op zoek naar nieuwe vazen en potten in je interieur? Dan vind je op deze pagina meer dan genoeg opties. Wanneer je een item vindt dat bij je past, kun je die eenvoudig bestellen. Heb je vragen of staat er niet precies tussen wat je zoekt? Onze adviseurs helpen je graag op weg. Neem contact op 

Liever persoonlijk interieuradvies? Maak dan een afspraak en kom naar onze showroom. Je krijgt dan gericht advies om jouw interieur in te richten of op te pimpen.