Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1674 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Banken

Banken zijn er in allerlei soorten en maten en blijven mateloos populair in iedere inrichting. Een goede woning kan dan ook niet zonder de perfecte bank, waar je in de ochtend je krantje op leest, ’s middags een dutje doet en ’s avonds tv op kijkt. Twijfel je nog over welke soort bank het beste in jouw woning past? Intens Wonen helpt je graag op weg om het juiste formaat en model bank voor in jouw huis uit te kiezen. Hieronder lees je meer over het brede assortimenten zitmeubelen dat Intens Wonen aanbiedt.

Soorten banken

Intens Wonen helpt je graag bij het kiezen van jouw nieuwe, favoriete bank. Wij hebben meerdere modellen in ons assortiment zitmeubelen. Onze diverse selectie wordt in verschillende items aangeboden. Kies jouw Favorite kleur, bekleding en uitvoering. Maar wat voor verschillende soorten banken zijn er allemaal? Wij zetten het graag voor je op een rijtje. Tegenwoordig kun je een bank in allerlei uitvoeringen, stofferingen, zitgedeeltes aanschaffen. De bank vervult een belangrijke rol in menig gezin. Of dat nu positief ‘gezellig samen op de bank’ of juist wat lummelend ‘bankhangen’ is. Daarom heb je bij Intens Wonen de keuze uit diverse hoekbanken, 2-zitters en zelfs 4-zitters die het best passen bij jouw interieur of huishouden. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je opgesomd:

2-zitsbank

De klassieke bank waar je, met genoeg ruimte, met twee personen op kunt zitten. In de meeste Nederlandse huishoudens vind je twee 2-persoonsbanken aangevuld met stoelen rondom een salontafel. Een 2-zitsbank is prima voor als je geen ruimte hebt voor een grote bank of je zelden gebruikmaakt van de bank.

3-zitsbank

Een tandje groter dan de 2-zitsbank. Ook de tussenmaat, 2,5, is kleiner dan deze variant waar je met gemak met twee personen met een gemiddelde lengte op kunt liggen. Vaak is een 3-zitsbank onderdeel van een hoekbank al dan niet met of zonder loungegedeelte eraan vastgemaakt.

4-zitsbank

Een écht grote bank waar je met de hele familie op past. Letterlijk. Dit soort banken zie je nauwelijks in kleinere woningen, maar als je een vrije muur hebt of een langere woonkamer is dit type misschien een comfortabele optie.

De hoekbank

De hoekbank is aan een stevige opmars bezig in Nederland, je ziet hem dan ook steeds vaker. Een hoekbank kenmerkt zich door de vierkante of rechthoekige vorm van de bank. Aan de bank vind je vaak een lounge gedeelte óf een gedeelte van de bank dat de hoek helemaal volgt. Een hoekbank heeft vaak een ‘L’-vorm. Bij een bank in het assortiment van Intens Wonen is het zelfs mogelijk om verschillende losse segmenten te kopen waarmee je zelf een hoekbank kan samenstellen. Je vindt hoekbank in de webshop hierboven.

De sofa

De sofa is eigenlijk de ‘twijfelaar’ onder de banken. Een sofa is vaak te krap voor twee personen om comfortabel op te kunnen zitten, maar prima voor een persoon om op te loungen of een dutje te doen. Een sofa vind je vaak in plaats van een fauteuil.

Bank kopen?

Weet je nog niet zeker welke bank het beste in jouw woning past? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij de aankoop van jouw nieuwe bank. Je vindt onze banken zowel in onze webshop als in onze showroom. Altijd gratis verzending en retourneren. Mocht je advies zoeken of contact willen hebben met iemand van ons team, dan kun je altijd een contactformulier invullen.