Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1674 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Lichtbronnen

Ben je op zoek naar een geschikte lichtbron voor in je armatuur? Of is je huidige lichtbron toe aan vervanging? Dan ben je bij Intens Wonen aan het juiste adres. We hebben een uitgebreide collectie aan lichtbronnen samengesteld die stuk voor stuk een unieke sfeerbeleving creëren in huis. Vind de lichtbron die bij jou past en bestel direct in onze webshop!

Lichtbronnen assortiment

In ons assortiment hebben we diverse lichtbronnen van meerdere topmerken. Als je een lichtbron wilt kopen dan heb je keuze uit verschillende sterktes, vormen en kleuren van de lampen. Wij adviseren om aandachtig de omschrijving van de lichtbronnen door te nemen. Hier geven we uitgebreide informatie over deze omschrijving. Per lichtbron vermelden we onder andere welke fitting geschikt is, hoeveel lumen wordt uitgestraald, hoeveelheid wattage en ook of de bron dimbaar is. Zo weet je absoluut zeker dat je de geschikte lichtbron vindt voor jouw armatuur.

De juiste lichtbron kiezen

Het doel van een lichtbron is licht uitzenden vanuit een armatuur. Eigenlijk is de lichtbron het essentiële onderdeel van de lamp. Zonder lichtbron komt er namelijk geen licht. Een lichtbron heeft verschillende eigenschappen. Zo kan de lichtsterkte als de lichtkleur per bron verschillen. Om de perfecte sfeer te creëren adviseren we om rekening te houden met gerichtheid van het licht. Een lichtbron in de vorm van een bol heeft een straling rondom, terwijl er bij spotjes of andere soorten lichtbronnen de breedte van de lichtbundel van belang zijn. Bepaal daarom vooraf waarvoor de lamp en lichtbron dient en wat je ermee wilt bereiken. Wil je een belangrijk of groot gedeelte in de woning accentueren met licht? Kies dan een lichtbron met een grote graden hoek, met andere woorden breedte. Bij het verlichten van kleinere elementen in een kamer zoals decoratie kun je beter een lichtbron toepassen met een kleinere graden hoek.

LED-lichtbronnen zijn de toekomst

Zoals je misschien opvalt zijn de meeste lichtbronnen uit onze collectie een LED-lichtbron. Dit komt omdat de voordelen van een LED-lichtbron eindeloos zijn. Zo gaat Led-verlichting veel langer mee. De gemiddelde levensduur van een LED-lichtbron is 50.000 uur. Dat is wel 25 keer langer dan een conventionele lamp zoals een halogene lamp of gloeilamp. Daarnaast zijn deze lichtbronnen veel zuiniger en kun je dus besparen op je energielasten. Ook zijn LED-lichtbronnen veel veiliger dan normale vormen van lichtbronnen. De lamp kan slechts handwarm worden en je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat je je handen verbrand als je de bron per ongeluk aanraakt. LED-lichtbronnen zijn dé oplossing voor de toekomst!

Lichtbronnen kopen

Intens Wonen verzendt alle lichtbronnen gratis door heel Nederland en België met de laagsteprijsgarantie! Neem voor vragen of advies contact met ons op, we helpen je graag verder!