Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1657 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

4 tips om jouw tuin in te richten deze lente

April 6, 2020

Ga je jouw tuin deze lente opnieuw inrichten? Dan kun je vast wel een aantal handige tips gebruiken. Kijk jij ook al uit naar een warme lente en nog warmere zomer? Breng jij graag veel zonuren in je eigen tuin door? Dan is de inrichting van je tuin vast belangrijk voor jou. Het is niet alleen een plek waar je zelf graag zit, het is ook een plek waar je in de warme periode van het jaar je gasten ontvangt. Waar je ’s avonds gaat barbecueën en waar je kinderen spelen als het even kan. Kortom, er gebeurt veel in een tuin en je wilt dat je tuin overal op voorbereid is. Met de tips in dit blog kom je in ieder geval een heel eind. Lees snel verder.\

1. Een mooie tuintafel om aan te eten

Tijdens de warme avonden is de tuin de perfecte eetruimte. Even lekker met het hele gezin buiten zijn en genieten van de heerlijke warmte die nu even niet gepaard gaat met de brandende zon. Of je nu gaat barbecueën of voor een salade met soep en stokbrood gaat, in de tuin eten kan natuurlijk altijd. Zorg ervoor dat je een lekker plekje in de tuin hebt waar je kunt zitten. Een fraaie, ruime tuintafel biedt genoeg ruimte voor het gehele gezin en nog wat visite. Zorg dat je de tafel eenvoudig kunt bereiken vanuit de keuken, zodat je niet ver hoeft te lopen om de tafel te dekken. Eet je graag op tijd, of wil je overdag ook lunchen in de tuin? Dan is enige vorm van beschutting een aanrader.

2. Comfortabele stoelen om te ontspannen

Naast een ruime tuintafel zijn een stel comfortabele tuinstoelen ook geen overbodige luxe. Maak optimaal gebruik van je heerlijke zithoek door een paar fraaie tuinstoelen te plaatsen. Zo zit je niet alleen lekker tijdens het eten, maar ook als je even rustig in de tuin wilt zitten. Kies voor stoelen die tegen een stootje kunnen. Een plotse regenbui en aanslag mogen geen schade aan je stoelen aanbrengen. Als het kouder wordt berg je de stoelen weer op, zodat ze niet worden blootgesteld aan vorst. Een tuinbank is overigens ook een prettige aanvulling op je tuin. Plaats deze op een lekker zonnig stukje van de tuin, of juist in de schaduw. Dit is afhankelijk van je eigen wensen.

3. Genoeg om te doen in de tuin

Zorg ervoor dat er genoeg te doen is in de tuin. Niet alleen voor jezelf als je in het weekend lekker geniet van de zon, maar ook voor je kinderen die tijdens de vakantie buiten willen spelen en voor huisdieren die je hebt. Een goede tuininrichting houdt rekening met alle wensen van de bewoners. Er is ruimte om te spelen, ruimte om een zwembad te plaatsen en een mooie plek voor de barbecue.

4. Zorg voor je planten

Vergeet het groen in de tuin niet. Planten zien er erg fraai uit, maar kunnen ook het slachtoffer worden van de droogte die gepaard gaat met de komende periode. Zorg ervoor dat je planten plaatst die niet erg dorstig zijn. Wordt het toch erg droog? Geef ze dan voldoende water, zodat ook zij de zomer doorkomen.

Tags:
  • tuin
  • tuintafel
  • tuinstoelen