Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1658 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

5 tips om je eetkamer in te richten

March 6, 2020

Wanneer je net verhuisd bent, is de eetkamer een van de eerste ruimtes die je gaat inrichten. Dit is de ruimte waar je mogelijk meerdere keren per dag met het hele gezin samenkomt om rustig te ontbijten en te dineren. Het is dan ook belangrijk dat je je comfortabel voelt in je eigen eetkamer. Maar welke meubels passen goed bij jou en de rest van je interieur? En heb je ook al aan de verlichting gedacht? In dit blog vind je vijf tips die je helpen bij het inrichten van je eetkamer.

Je eetkamer inrichten: de essentials

Wanneer je jouw eetkamer gaat inrichten begin je met de belangrijkste stap: de vormgeving en indeling van de ruimte. Je kunt verschillende zaken naar jouw wens aanpassen om je eetkamer naar jouw hand te zetten. We beginnen met de drie tips die je het meest gaan helpen bij het indelen van je eetkamer.

1. Is verbouwen een optie?

Wanneer je bent verhuisd en je nieuwe huis nog volledig gestript is, kun je er mogelijk voor kiezen om je eetkamer te verbouwen. Als je al een tijdje woonachtig bent en je huis is al helemaal aangekleed, dan is de verleiding om dit te doen veel minder groot. Daarom raden we je aan om een verbouwing te overwegen wanneer het nog kan. Denk bijvoorbeeld aan het doorbreken van een muur om een grotere ruimte te creëren of het plaatsen van extra (grote) ramen voor meer lichtinval.

2. Welke meubels kies je?

Welke stijl heb je voor ogen? Je hebt al nagedacht over de kleur van het plafond, de muren en de vloer, maar hoe zit het met de meubels? Probeer meubels te vinden die matchen met de rest van je woning, maar wees welk waakzaam voor eentonigheid. Teveel van een kleur of een materiaal komt je interieur niet ten goede. Misschien is een eetkamerbank wel iets voor jou? Deze meubels worden steeds populairder in combinatie met industriële eettafels.

3. Hoe deel je de ruimte in?

Wanneer je de juiste meubels gekozen hebt, moet je ze alleen nog op de juiste manier wegzetten. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt, maar de kamer niet leeg aanvoelt? Kies voor een ruimtelijke aanpak en plaats, mits je de ruimte hebt, meubels niet tegen de muur. Zo kun je meer stoelen kwijt als je de tafel van de muur haalt.

De aankleding

Het belangrijkste werk zit erop en je eetkamer neemt al een duidelijke vorm aan. Je bent er echter nog niet, want de ruimte voelt nog wat kaal aan. De laatste twee tips richten zich op het aankleden van de eetkamer.

4. Verlichting kiezen

Nu je de kamer ingericht hebt, komt de verlichting aan bod. Hoe zorg je ervoor dat de ruimte op de juiste manier belicht wordt? Ga voor een grote lichtbron boven de eettafel en kies voor minder opvallende lichtbronnen rond de tafel. Dit kan in de vorm van wandverlichting, maar spotjes zijn ook een prima optie als je een voorkeur hebt voor een strakkere afwerking. Dimbare verlichting is een absolute aanrader, zo kun je voor iedere situatie het juiste licht kiezen.

5. De details

Maak de kamer af door de details te verzorgen. Net als bij tip 2 is het belangrijk om op contrast te letten. Van welk materiaal zijn de handvatten van je keukenkastjes gemaakt? Misschien kun je kiezen voor een fruitschaal van hetzelfde materiaal. Welke kleur zijn de kussens op je bank? Deze kleur kun je laten terugkomen op tafel, door bijvoorbeeld een kleedje op tafel te leggen. Maak de eetkamer niet te druk, want met name de tafel moet goed toegankelijk blijven.

Tags:
  • inrichten
  • eetkamer