Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1657 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

De voordelen van een spiegel in je interieur

January 13, 2023

spiegelbanner

Een spiegel is iets wat vrijwel iedereen heeft. Vooral in de bad- en slaapkamer ontbreekt deze niet, want het is een must om je goed te kunnen klaarmaken. Maar wist je dat een spiegel in de woonkamer ook tal van voordelen heeft? Het is niet alleen stijlvol, maar ook heel praktisch.

Een spiegel als woondecoratie

Tegenwoordig is een spiegel er in veel verschillende vormen. Zo heb je ronde, vierkante en organische spiegels. En er zijn meer opties. Denk aan een spiegel op voet of aan meerdere spiegels in één. Je kunt dus alle kanten op. Maar net wat jouw voorkeur heeft. Allereerst is een spiegel natuurlijk ideaal om die lege muur op te vullen. En dat is niet het enige. Er zijn nog meer voordelen van een spiegel in je interieur.

Meer ruimte en licht door een spiegel

Een spiegel laat de ruimte optisch groter lijken, omdat een groot deel van de kamer reflecteert in de spiegel. Dit creëert diepte en ruimte. Als een spiegel ook nog hangt op een plek met veel lichtinval, dan weerkaatst dit licht de kamer in. Zo krijg je meer licht in de woonkamer en dat wil je! Een lichte woonkamer geeft wederom een ruimer beeld. Daarbij heeft daglicht een positieve invloed op je gemoedsstand. Hang een grote spiegel naast een raam op de muur en je kamer wordt een stuk lichter.

Spiegel trends van nu

Iets wat helemaal dé trend is nu, zijn spiegels met organische vormen. Deze geven een speelser effect ten opzichte van een standaard vierkante of ronde spiegel. Als je veel rechthoekige, statische meubels in je woonkamer hebt, dan zorgt een spiegel met organische vorm voor de balans. Wat ook helemaal hot is, zijn spiegels die bestaan uit meerdere kleine spiegels. Hierdoor is je spiegel niet alleen een spiegel, maar ook meteen kunstzinnig. Een spiegel is ook gewoon mooi. We schaffen het niet alleen maar aan voor de praktische voordelen.

levurichmondspiegel3

Tags:
  • spiegels