Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1658 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Duurzame meubelen van gerecycled hout

November 8, 2019

Wanneer je een bewust leven probeert te leiden let je op wat je eet, hoe vaak je de auto pakt, of je het licht wel uitzet na het verlaten van een kamer en of je de computer wel helemaal uit hebt gezet in plaats van de stand-by-mode te activeren. Misschien let je er zelfs wel op of de kleren die je koopt wel gemaakt zijn in goede arbeidsomstandigheden. Maar denk je ook aan het maken van bewuste keuzes bij het kopen van nieuwe meubels? Waar komt het hout vandaan dat gebruikt is in jouw kast en in je eettafel? Er zijn genoeg fabrikanten die zich inzetten voor duurzame meubelen, omdat de toekomst telt. En omdat je stiekem hele fraaie meubels kunt ontwerpen met gebruikte materialen.

Welke materialen kunnen gerecycled worden?

Het mooie van recyclen is dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Met de juiste kennis van de materialen die gerecycled worden, kunnen fabrikanten ervoor zorgen dat zelfs redelijk aangetaste stukken hout of metaal weer hergebruikt kunnen worden om in een nieuwe kast verwerkt te worden. Hout, afkomstig van huizen, bruggen en spoorwegen wordt zo weer nieuw leven ingeblazen. Dat is interessant voor mensen die houden van vintage meubels, maar nog interessanter voor mensen die bewuste keuzes omtrent het milieu willen maken.

Goede kwaliteit meubels

Het begrip recyclen wordt vaak, ten onrechte, geassocieerd met inferieure kwaliteit. Hoewel steeds meer fabrikanten in meer of mindere mate gebruik maken van gerecycled items, hebben veel mensen nog het idee dat het recyclen van materialen bepaalde beperkingen met zich meebrengt. Dit is echter niet het geval, en geldt zeker niet voor fabrikanten die het bewerken van gerecycled hout als hun core-business gemaakt hebben. Zij gebruiken alleen hout dat nog in goede staat is. Hierdoor kunnen zij kwaliteit garanderen, die minimaal gelijkwaardig is aan recent gekapt en bewerkt hout.

Bekijk de mogelijkheden

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en ook bij Intens Wonen vinden wij het belangrijk om meubels van gerecycled hout in ons assortiment aan te bieden. Wij zijn een officiële verkoper van d-Bodhi en AnLi-Style, merken die hout recyclen om nieuwe meubels en accessoires te kunnen verkopen. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden om spullen op te bergen met gerecyclede items.

Tags:
  • duurzame meubels
  • gerecycled