Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Eclectisch Interieur

September 22, 2023

In plaats van het kiezen van 1 stijl, combineer je er gewoon meer bij elkaar.

eclectisch interieur mix & match

Eclectisch betekent het combineren van verschillende elementen uit allerlei stijlen. De letterlijke betekenis is: ‘het best uitkiezend’. Wat is dan een electisch interieur?Hierbij gaat om het samenvoegen van de beste en uniekste elementen uit diversen stijlen. Dit komt dan ook veel voor in interieurs, architectuur en ook kunst. Het zien van 2 mooie gebouwen, combineer ze en je creëert een heel nieuw bouwstuk, maar dit kan bijvoorbeeld ook gelden voor moderne bakstenen combineren met glas in lood. Je kan zo veel bedenken en zo gek gaan als je wilt.

Met het echt eigen maken van je interieur, komt er vaak een eclectisch interieur uit. Sommige mensen willen niet maar één stijl aanhouden of kunnen niet kiezen. Dit kan ook kleiner, zoals tussen materialen, kleuren en vormen. Met een electisch interieur is één ding zeker, je hebt een super uniek interieur! We zien terugkomen dat mensen bijvoorbeeld een mix maken tussen landelijk en klassiek. 

Wat zijn nog meer voorbeelden van een goede mix van interieuren? Je kan een mooi klassiek interieur met een touch bohemian creëren. In eerste instantie klinkt dit wellicht als een nieuwe combinatie voor je, maar het kan heel tof uitpakken! Of heb je bijvoorbeeld een simpel inrichting met zachte kleuren. Ga dan juist eens voor een uitgesproken bank of ander meubelstuk met een felle en uitdagende kleur.

Ook kan je materialen goed combineren. Mooi licht marmer gecombineerd met een ruw hout. Hard beton met een zachte teddy of fluwelen stof. Plastic of glas mixen met natuurlijke producten, grote planten of houten materialen. Of het mixen van gekke prints en vormen. Het zien van zachte en harde materialen geeft je gelijk een open gevoel. Dit komt omdat onze zintuigen zien dat er meerdere materialen zijn die we kunnen zien en voelen. Of zelfs ruiken.

Sfeerbeeld DUTCHBONE Cabinet MeenaSfeerbeeld BureauSfeerbeeld 6

Alsnog kun je natuurlijk niet alles bij elkaar gooien in de hoop op een goed interieur. Er zijn zeker wat dingen waar je op moet gaan letten. het is niet te bedoeling dat je ruimte een grote chaos wordt. Werk met een plan. Kies de kleuren die je wilt gaangebruiken. Neem een hoofdkleur en beslis voor je zelf de accentkleuren die er bij komen kijken. Kies ook niet alle materialen die je kan bedenken, maar houd het bij een aantal. Houd het ook echt bij gave en unieke meubels die zorgen voor je interieur, neem niet te veel kleine rommeltjes in huis. Daardoor wordt het alleen maar rommeliger. Heb je een leuk kleuren pallet gekozen? Dan kun je je helemaal uitleven met materialen, vormen en gekke prints!

eclectisch interieur ruimteeclectisch interieur ruimteeclectisch interieur ruimte

En nu we het dan toch over mixen en matchen hebben, bekijk ons assortiment met banken en losse elementen. Zo creëer jij een té gekke bank in de meest unieke vormen en manieren! Door het verplaatsen van de elementen op verschillende manieren, ontdek je iets heel nieuws en maak je van 1 grote bank, gewoon 2 kleine. Of breng je een stukje lounge terug door een element los in de kamer te plaatsen. Plaats er een mooie vaas of lamp naast en je kamer heeft niet normaal veel sfeer! 

Showroom Intens Wonen Bank Oisterwijk

Deze bank staat in onze showroom in Oisterwijk. Maak een afspraak en kom langs om een kijkje te nemen wat we nog meer hebben ;) 

Tags:
  • interieur
  • tips
  • eclectisch interieur
  • eclectisch
  • intens wonen
  • stijlen combineren