Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Een Scandinavische woonstijl

August 19, 2022

Scandinavische woonstijl

Een Scandinavische woonstijl is niet meer weg te denken. Ben jij er al mee bekend? Het is overgewaaid en al een aantal jaren erg populair. Deze woonstijl is minimalistisch, licht en zacht… De eenvoud maakt dat het een interieur creëert waar je perféct tot rust kan komen. En dat is in deze tijd soms weleens fijn, niet?

Wat kenmerkt een Scandinavische woonstijl?

Word je al helemaal zen? Dat snappen wij wel! Misschien vraag je je nog wel af wat nou precies dé kenmerken zijn van een Scandinavische woonstijl. Het begint met veel lichtinval, natuurlijke materialen en lichte kleuren. Laten we daar eens dieper op ingaan…

Neutrale kleuren

Je ziet veel neutrale en lichte kleuren zoals wit, beige en lichtgrijs. Dit creëert de basis voor de rust in huis. Maar ook een combinatie van zwart en wit zie je terugkomen in deze woonstijl. Dit komt in grafische prints en dan voornamelijk in lijnenspel. Als er kleur wordt gebruikt, dan zijn pastelkleuren zoals lichtgroen en -blauw erg typerend. Toch overheersen voornamelijk de lichte kleuren.

kleedpoefbank2pebble

Natuurlijke materialen

Iets wat echt niet kan ontbreken in een Scandinavisch interieur, zijn natuurlijke materialen. Denk hierbij aan materialen als hout, eiken, rotan, riet en jute. Deze pure materialen geven een warme en vriendelijke uitstraling. Houten vloeren, lichte stoelen met houten (kleur)  poten… Scandinavisch!

dressoirstoelpoefstoel2

Scandinavische verlichting

In de Scandinavische verlichting zie je regelmatig het lijnenspel terugkomen. Draadlampen bijvoorbeeld geven hét grafische effect voor een Scandinavische look. Dit is vaak in een lichte tint óf in het zwart. Wauw… wij kunnen niet kiezen!

kacetafellamphanglampbol

Ben jij al enthousiast geworden van de Scandinavische woonstijl? We zijn erg benieuwd welke producten je hiervoor gaat aanschaffen! Je kunt natuurlijk ook alleen een bepaalde kamer stylen naar een deze woonstijl. Nu we steeds meer gewoon zijn geworden met thuiswerken, kan je bijvoorbeeld je thuiskantoor Scandinavisch inrichten voor optimale concentratie!

Tags:
  • scandinavisch
  • scandinavischewoonstijl