Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

4 tips om een gezellige zithoek in te richten

October 11, 2018

Gezellige zithoek inrichten

Elke woonkamer heeft een gezellige zithoek nodig om compleet te zijn. Dat is immers de plek waar de meeste tijd gespendeerd wordt. Maar hoe maak je een zithoek écht gezellig zonder ingrijpende dingen te veranderen aan het interieur? Wij delen 4 handige tips die jou helpen om jouw zithoek op een eenvoudige manier knus en uitnodigend in te richten.

Tip 1: stof en textiel

Een bank die gemaakt is van stof oogt gelijk al wat knusser dan een leren variant, maar toch kan ook de laatste gezellig worden gemaakt door de toevoeging van wat textiel. Een stoffen bank kan overigens ook flink opgefleurd worden door deze tip. Dus haal een aantal decoratieve kussens tevoorschijn die passen in het kleurenschema van het interieur en verspreid ze speels over de bank, voornamelijk in de hoeken. Het beste resultaat bereik je door texturen te mixen. Vul één hoek bijvoorbeeld met een kussentje met vacht, een kussentje van fluweelachtige stof en eentje met een simpele quote er op. Daarnaast doen grof gebreide of fleece dekentjes het ook altijd goed op de bank.

Tip 2: uniek middelpunt

Het middelpunt van een zithoek is de salontafel. Deze kan gebruikt worden om drinken op te zetten en om gezellige accessoires op te plaatsen. Bovendien verbindt dit meubel het geheel met elkaar, omdat het als een soort verbindingspunt tussen de banken en stoelen dient. Je kan ervoor kiezen om één tafeltje neer te zetten, maar je kan ook creatiever aan de gang gaan en meerdere varianten in verschillende hoogtes bij elkaar schuiven om zo een interessant en uniek effect te creëren.

Tip 3: warme voeten

Een vloerkleedje doet het altijd goed in een zithoek. Het is zacht en warm aan de voeten en zorgt tevens voor een gezellige uitstraling. Als je het echt goed wil doen probeer je het vloerkleed te matchen met de kussens en dekentjes, zodat er een mooi geheel ontstaat in de zithoek.

Tip 4: Creëer een ‘hier-wordt-geleefd’-sfeer

Een woonkamer waarin geleefd wordt hoeft er niet uit te zien als een showroom. Het is belangrijk om de omgeving schoon en opgeruimd te houden, maar vergeet niet dat er wordt geleefd in die ruimte. Laat daarom (op een subtiele manier) wat spullen rondslingeren ter decoratie. Leg bij voorbeeld een klein stapeltje tijdschriften op het salon- of bijzettafeltje en zorg dat er altijd viltjes klaarliggen. Zet een gezellig bosje bloemen op tafel en schuif een subtiel ingedeukte poef bij de zithoek. Zo maak je de zithoek echt gezellig!

Tags:
  • zithoek