Navigatie
 • Gratis verzending en retourneren
 • Klantbeoordeling van 9.1 (1631 reviews)
 • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Het inrichten van een thuiswerkplek: Inspiratie om jouw werkruimte efficiënt én stijlvol in te richten

August 4, 2023

het inrichten van een fijne thuiswerkplek

Thuiswerken is de afgelopen jaren erg populair geworden. Tijdens de pandemie moesten we soms wel en dit is erin gebleven. Want eigenlijk heeft het ook veel voordelen; geen reistijd, tussendoor in je pauze even een wasje draaien en je vliegt zo in die online call. Met veel meer thuiswerken wordt een comfortabele en productieve werkplek steeds belangrijker. Of je nu een aparte kamer hebt om in te richten als kantoor of enkel een hoekje in de woonkamer kunt vrijmaken, er zijn talloze manieren om je werkruimte zo efficiënt en stijlvol mogelijk in te richten. In deze blogpost delen we inspiratie en tips om jouw thuiswerkplek in te richten!

 1. 1. De juiste locatie

  De eerste stap bij het creëren van een functionele thuiswerkplek is het bepalen van de juiste locatie. Kies een plek met voldoende natuurlijk licht en minimale afleiding. Een rustige hoek in de slaapkamer, een ongebruikte zolder of een serre kunnen perfecte plekken zijn voor jouw persoonlijke werkruimte.

 2. 2. Ergonomie is belangrijk

  Ergonomie is essentieel voor het voorkomen van lichamelijke klachten tijdens langdurig zitten. Investeer daarom in een bureaustoel die goede ondersteuning biedt aan je rug en nek. Zorg ook voor een verstelbaar bureau, zodat je de hoogte kunt aanpassen aan je lichaamslengte. Een ergonomisch toetsenbord en muis raden we ook aan om je polsen te ontlasten.

 3. 3. Creëer een prettige omgeving

  Een prettige sfeer op je werkplek draagt bij aan je productiviteit en motivatie. Kies voor kleuren die jou energie geven en inspireren. Dit kunnen frisse tinten zijn zoals groen of blauw, maar eigenlijk is het volledig persoonlijk maar net wat jij fijn vindt. Met planten in je werkruimte verbeter je de luchtkwaliteit en ontstaat er een gevoel van rust.

 4. 4. Personaliseer jouw werkplek

  Een gevoel van rust is fijn voor een goede concentratie, maar, je wil ook niet het gevoel hebben dat je in een showroom zit. Maak je werkplek eigen met persoonlijke decoratieve items zoals foto’s, kunstwerken of inspirerende quotes. Dit helpt om het meer jouw plekje te maken.

 5. 5. Opgeruimde ruimte, opgeruimd hoofd

  Een opgeruimde werkplek zorgt voor minder afleiding en meer focus. Zorg dus ook voor voldoende opbergruimte zoals ladekastjes of planken, om al je benodigdheden georganiseerd te houden. Maak gebruik van handige bureauaccessoires zoals pennenbakjes, kabelmanagement oplossingen en documenthouders om alles netjes op zijn plaats te houden.

 6. 6. Verlichting is essentieel

  Goede verlichting is cruciaal voor een efficiënte werkruimte. Ten eerste is voldoende daglicht belangrijk. Het heeft een positieve invloed op onze stemming en houdt ons overdag goed wakker. Doe die gordijnen lekker ver open dus! Daarbij kan je een bureaulamp plaatsen voor extra verlichting tijdens de donkere maanden en avondwerk. Kies voor LED-verlichting met een natuurlijk daglichteffect om vermoeide ogen te voorkomen.

 7. 7. Geluidsdemping

  Woon je in een lawaaierige omgeving? Dat kan je afleiden van je werk. Overweeg daarom geluiddempende oplossingen. Denk aan een vloerkleed of geluidsisolerende panelen aan de muur. Dit zal helpen om ongewenste geluiden te verminderen om je focus te behouden.

 8. 8. Technologie en connectiviteit

  Zorg ervoor dat je thuiswerkplek is uitgerust met goede internetverbinding en betrouwbare apparatuur zoals een laptop of computer. Of apparatuur als een draadloze muis en toetsenbord geven je meer flexibiliteit.

 9. 9. Maak gebruik van de verticale ruimte

  Als je beperkte ruimte hebt, maak dan slim gebruik van de verticale ruimte door wandplanken op te hangen. Zo creëer je extra opbergruimte. Of plaats een whiteboard om notities en planningen bij te houden.

 10. 10. Maak tijd voor pauzes

  Vergeet niet om regelmatig pauzes in te lassen tijdens het werken thuis. Sta op, stretch je benen en neem even afstand van je scherm om je geest fris te houden. Na een pauze kan je er weer tegenaan!

Als je aandacht besteedt aan de inrichting van jouw thuiswerkplek, dan creëer je een fijne werkomgeving voor op de lange termijn. Experimenteer met verschillende indelingen, kleuren en bureauaccessoires totdat je de perfecte werkruimte hebt gevonden die bij jou past. En dan heb je productiviteit én comfort. Met deze inspiratie en tips ben je goed op weg naar een efficiënte en stijlvolle thuiswerkplek!