Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Hoe kleuren 2019 veroveren

July 2, 2019

2019 is het jaar van de kleurrijke designs, waarbij de meest uiteenlopende vormen, soorten en patronen denkbaar zijn. Misschien wel het bekendst, en helemaal in op dit moment, zijn de fantastische behangen of wandschilderingen van oerwoudtaferelen, kwetterende vogels of een motief met een panter. Denk daarbij ook aan de huidige trend om allerlei planten meer ruimte te geven in je woning en je waant je zo in het oerwoud. Helemaal passend bij deze trend is ook het gebruik van kleurrijke objecten in huis. Wat te denken van knalgele kussen, een lichtroze lamp of stoel met blauwe bekleding. Eigenlijk past bijna alles, zolang het maar een kleurrijk geheel vormt. Vloekende kleuren mogen daarbij juist niet ontbreken.

Into the tropics

De zogenoemde ‘Urban Jungle’-stijl is een ander soort vorm waarbij het groen van de jungle en de tropen gecombineerd worden met een wat klassiekere stijl. Qua meubels moet je dan denken aan een licht industriële stijl die afgewisseld wordt met, bijvoorbeeld, tweedehands meubels. Ook steigerhout past prima bij deze inrichting. Urban Jungle kenmerkt zich dan ook door het gebruik van veel (kamer)planten in het interieur, wat een kamer een groter en meer ‘open’ karakter geeft. Vaak worden deze planten in opvallende potten geplant. Ook kaktussen, die natuurlijk niet echt in de jungle voorkomen, passen echter prima in een Urban Jungle inrichting. De ‘botanische stijl’ kun je tot slot vergelijken met Urban Jungle en heeft veel overeenkomsten.

De pasteltint

De kleuren die die bij deze stijlen horen, zijn met name de aardse tinten en zachte maar ook lichte pasteltinten. Je kunt deze kleuren goed combineren met de bovengenoemde stijlen. Bij een inrichting met diverse robuuste meubels en bijvoorbeeld industriële lampen staat een mooie vlakke muur in terracotta, zachtgeel of juist een heel lichtblauwe kleur. Ook diepgroen, hoewel iets minder pastel, passen goed bij een kamer in Urban Jungle-stijl of een botanische inrichting.

Een tegenhanger van kleur

Aan de ene kant kun je dus veel met kleur doen. Helemaal in tegenwoordig zijn robuustere meubels waarbij het gebruik van donkere materialen zoals mat zwart of grijs metaal niet worden geschuwd. Ook het toepassen van diverse gouden of bronzen accessoires is helemaal in. Zeker in combinatie met die lichte tinten en Urban Jungle. Je kunt dan denken aan beeldjes, diverse potten, kandelaars maar ook meubels die op een basis of frame van mat zwart metaal zijn gemonteerd. Juist deze stijlen geven interieurs een robuuste look.

Shopmogelijkheden

Inmiddels zijn de diverse stijlen, kleuren en patronen allemaal gearriveerd en je vindt ze dan ook in de meeste woonwinkels. Heb je geen zin om een middag langs winkels of woonboulevards te slenteren? Probeer dan eens diverse webshops. Intens Wonen heeft naast een grote winkel met een breed assortiment in Hilvarenbeek (NB) ook een uitgebreide webshop. Bij ons vind je gegarandeerd wat je zoekt om je woning te voorzien van nieuwe of eigentijdse uitstraling.  

Tags:
  • kleuren