Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Hoe maak ik goede interieurfoto's?

October 11, 2018

Goede interieurfoto’s maken

Het maken van interieurfoto’s is een vak apart. Zelfs de meeste fotografen vinden het lastig om een inrichting perfect vast te leggen. Het is daarom als het ware een apart specialisme waarin sommige fotografen zich zijn gaan trainen. Doormiddel van de goede lens, hoek en belichting kan een ruimte eenvoudig gemanipuleerd worden om groter, breder, hoger en dieper te lijken. Maar met een aantal handige trucjes kan jij zelf ook aan de slag gaan met deze vorm van fotografie. Of het nou voor de verkoop van je huis is of simpelweg hobbymatig, wij kunnen je een eindje op weg helpen.

Camera en lens

De basis van goede fotografie ligt natuurlijk bij de juiste uitrusting. De mooiste resultaten bereik je met een spiegelreflexcamera waar jij goed mee kan werken. Daarnaast is niet elke lens even geschikt voor interieurfotografie. Een groothoeklens is raadzaam, omdat deze een groter deel van het interieur kan vastleggen in één plaatje, zonder dat het er onnatuurlijk uit ziet. Daarnaast zijn ook de instellingen belangrijk. Een klein diafragma, een ISO-waarde van rond de 400 en een sluitertijd die aangepast is aan de aanwezige belichting werken het beste. Maar vergeet niet dat de precieze instellingen verschillen per situatie.

De juiste hoek

De hoek waaruit gefotografeerd wordt is ook erg belangrijk voor het creëren van een goed shot. Zorg dat horizontale lijnen volledig horizontaal vastgelegd worden en kies om te fotograferen uit een hoek of recht van voren. De eerste manier zorgt ervoor dat je een ruimtelijk plaatje neerzet. De tweede manier is een trucje om een ruimte langer te lijken. Om de lijnen en verhoudingen perfect te krijgen is het aan te raden om met een statief aan de slag te gaan.

Belichting

De beste manier om te fotograferen is door gebruik te maken van natuurlijk licht van buiten. Echter is dat niet in elke ruimte in volle mate aanwezig. In zulke gevallen moet je het doen met het licht wat er is. Je zal aan de slag moeten met langere sluitertijden, om meer licht in de lens te krijgen. Daarnaast kan creatief gebruikt worden gemaakt van kunstmatige verlichting in de ruimte. Dit kan zorgen voor huiselijkheid en sfeer, in tegenstelling tot het gebruik van bijvoorbeeld de flits. Met deze tips kan je alvast vooruit! Vergeet niet om de ruimte goed op te ruimen om een rommelige foto te voorkomen. Speel met hoogtes, lichtinval en nabewerking en zo krijg je vanzelf meer feeling voor de kunst van interieurfotografie.

Tags:
  • interieur
  • foto's