Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Interieurtrends: herfst en winter 2023/2024

October 2, 2023

herfst en winter woon interieur trends 2023 / 2024

Vind jij het ook een uitdaging om weer iets nieuws te bedenken voor je interieur? Dat snappen wij! Gelukkig hebben wij weer de nieuwste interieurtrends voor jou opgedaan! Trends hoef je natuurlijk niet altijd helemaal te volgen, maar je kan het altijd gebruiken als inspiratie en er echt je eigen touch aan geven. De herfst en winter zitten er weer aan te komen, dus in deze blog ontdek je dé interieurtrends voor de herfst en winter van 2023/2024!

MODERN RETRO

We zien invloeden van de jaren 50 t/m n 80 steeds meer een opmars maken in huidige interieurs, maar dan met een moderne twist eraan. Modern retro is dé trend voor het najaar van 2023 en zet door in 2024. Vintage kleding is al langer populair en nu verovert retro de interieurwereld. Retro is niet hetzelfde als vintage, maar geïnspireerd op de stijl van vintage (minstens 30 jaar oude meubels en kleding). Retro daarentegen zijn nieuwe meubels, maar hebben dus de uitstraling van meubels van járen geleden (vintage). Wel zie je vaak in een Modern Retro interieur ook vintage items terugkomen, zoals oude apparatuur.

Kenmerken Modern Retro interieur

Wat zijn nou de kenmerken van een Modern Retro interieur? Je ziet meubels in duurzaam hout met diepe, donkere kleuren zoals prachtig walnoot. Fauteuils met een lage zitting, simpel design en eetkamerstoelen in hout, bruin, zwart met een typische vintage uitstraling. Deze stoelen en ook andfere meubels hebben in deze interieurstijl vaak schuine poten. In een retro interieur komen ook veel vintage kleuren terug. Denk aan avocado- en olijfgroen, okergeel, teal en turqouise, roze, pastel, bruin, oranje en beige. Ook kwam zwart en wit regelmatig terug. Je kan dus genoeg kanten op betreft jouw kleursmaak! Retro materialen zijn keramiek, fluweel, ribstof, leer, rotan en hout. Tenslotte zie je psychidelische of rustige stippen prints. 

modern retro trendmodern retro interieur

modern retro salontafelmodern retro fauteuilLivingfurn Walnut

eetkamerstoel westlakemayson lampchester sofa

NATURE

Aardetinten

Aardetinten zijn een van de meest voorkomende kleuren in interieurs. De meeste mensen geven hier voorkeur aan, omdat deze tinten een warm en knus gevoel geven. Met aardetinten in huis houd je het lekker dicht bij de natuur. De kleurtinten en materialen zijn zacht en ontspannend. Nog een ander voordeel, dankzij de neutrale tinten en het brede kleurenpalet, passen aardetinten vrijwel in elke stijl. Wat zijn voorbeelden van aardetinten? Denk aan beige, zand, taupe, bruin, grijs- en groentinten. Prachtige basiskleuren die je makkelijk combineert met elkaar of andere kleuren. Deze natuurlijke aardetinten is een trend die ook deze herfst en winter doorzet. 

kleuren palette aarde tinten

 

interieur met aarde tinten

COLOURFULL

Kleurrijke tinten

Het tegenovergestelde van aardetinten zien we ook steeds vaker terugkomen; kleurrijke tinten! Er wordt volop geëxperimenteerd met kleuren en vormen. De uitdaging hierbij is om het bij elkaar te laten passen. Misschien denk je bij het woord ‘’kleurrijk’’ al snel aan een kinderkamer of aan de zomer, maar dat hoeft helemaal niet. Verschillende kleuren, vormen en materialen combineren kan een heel tof en retro effect geven en komt bij steeds meer interieurs voor. Deze trend pimpt jouw interieur op!


kleuren palette kleurrijke tinten

kleurrijk interieur

STAY SIMPLE

Minimalistisch

Zijn al deze kleuren net iets te veel voor jou? Dan is de minimalistische herfst en winter trend wellicht iets voor jou! Weinig kleuren, veel dezelfde materialen, dunne strakke lijnen en veel vrije ruimte, less is more. Minimalistisch is simpel, maar wel heel kalm en zacht. Vaak is het een lichte stijl en de eenvoud maakt het zo kalmerend. Bij een minimalistisch interieur kunnen er wel een aantal uitgesproken vormen in terugkomen. Zoals een grote booglamp. Dit geeft een unieke touch, maar op een rustige manier.

minimalistisch interieur

GROOT, GROTER, GROOTST

Oversized

Oversized is een trend wat nu steeds vaker in zicht is. Dit staat echt in het kenmerk van unieke en gekke vormen. Groot en ook een beetje lomp. Combineer het met gekke kleuren en je interieur heeft echt een oversized look. De meubels worden dan ook echt gezien als de eye katcher van je huis.

GEEF ME EEN KNUFFEL

Comfy / cozy

Banken met teddystof, dekens op de bank, ronde vormen. Een comfy interieur is heerlijk. Het geeft echt een huiselijk gevoel en een warm gevoel tijdens de koude dagen. Het leuke is dat je echt helemaal je eigen draai kan geven door de kleurkeuzes. Het gebruik maken van zachte stoffen met je eigen kleurkeuze geeft je interieur echt jouw huiselijk gevoel.

CRAZYYY

Printjes combineren

Wees helemaal creatief en ga er op los met verschillende printjes in huis. Denk aan panter, zebra, bloemen en bladeren. Het combineren van deze printjes en het aftoppen met de mooiste kleuren, blauw, oranje en roze bijvoorbeeld. Ook accent kleuren zoals goud en metalic passen hier mooi tussen. Als je dit goed combineert, geeft het echt een tof en extravagant interieur. Druk, maar wel speciaal!

moodboard gekke prints

kleuren palette gekke prints

interieur met prints en kleuren

IN DE WOLKEN

Licht interieur

Een inrichting met alleen maar wit tinten, een licht interieur geeft je huis een grote en rustige uitstraling. Iets waar veel mensen naar opzoek zijn. In huis wil je namelijk graag volledig tot rust komen en ontspannen. De wit tinten waar je bij deze trend aan kan denken, zijn gebroken wit, beige, créme, ivoor, pearl enzovoort. Past een licht interieur wel bij jouw stijl, maar mis je toch wat kleur? Je kan bijvoorbeeld één kleur kiezen die je toepast in het lichte interieur. Kies een mooie, lichte pastelkleur en gebruik dit voor de accenten in huis. Hierbij houd je toch een licht interieur, maar verwerk je er wel wat kleur in en een die past bij lichte tinten. 


kleuren paletten lichte tinten

Natuurlijk zijn er nog veel meer interieurstijlen zoals landelijk, industrieel, modern, bohemian, botanisch en bedenk het maar. De besproken trends en stijlen geven echt een nieuwe kijk voor het komende jaar en helpen met het eigen maken van jouw huis. Alles is mooi, goed en uniek zoals jij het creëert. Gebruik de inspiratie en heeft het helemaal je eigen touch!

Tags:
  • interieur
  • kleuren
  • interieurtrends
  • woontrends
  • herfst
  • interieurstijlen
  • wonen
  • intenswonen
  • winter