Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1658 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Interieurstijl: Hotel Chique

February 10, 2023

liggend

Houd jij van luxe en heerlijk ontspannen in een opgeruimd huis? Dan is de Hotel Chique interieurstijl iets voor jou! De stijl heet niet voor niks ‘Hotel’ Chique, want vaak als je een hotel binnenkomt, zie je het meteen; de luxe en opgeruimde uitstraling. Dit is de afgelopen jaren ook als woonstijl heel trendy geworden. Bij deze stijl draait het onder andere om donkere kleuren, luxe, goud, hoogwaardige materialen, velvet en marmer. Deze uitstraling kan je ook bij jouw thuis creëren. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Hoe creëer je een Hotel Chique interieur?

Waar let je op als je een Hotel Chique stijl wilt creëren? Deze stijl heeft een vrij uitgesproken uitstraling met veel donkere kleuren. Sommige mensen houden het liever bij het neutrale, zoals beige en wit. Maar het is niet per se het een of het ander. Je kunt ook wat donkere kleuren toevoegen. En wist je dat donkere kleuren juist voor een warme uitstraling zorgen? Het geeft wat pit in de ruimte. De kleuren laten zien dat je durft! Bij een Hotel Chique interieur zie je veelal donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood. Prachtige kleuren. Ook goud zie je vaak erin terugkomen. Je kunt natuurlijk ook voor behang kiezen om een luxe woonstijl te creëren. Ga voor een behang in een donkere kleur. Dit sluit mooi aan bij de rest van de meubels. Behang is te verkrijgen in allerlei chique prints. Het ook leuk om er een te kiezen met reliëf, zodat het leeft. De Hotel Chique kleuren hoeven niet altijd uit alleen verf en of behang te bestaan, maar het kan ook een vloer zijn die jou de warmte en pit geeft. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de materialen van de meubels die je aanschaft. Daar lees je hieronder meer over!

Meubel materialen in Hotel Chique stijl

Zonder meubels geen woonhuis. Welke soort meubels je kiest, is helemaal aan jou. Maar voor een Hotel Chique interieur kun je op een aantal details letten. Ga naast de donkere kleuren en goude tinten voor velvet en marmeren materialen. Een marmeren salon of eettafel staat prachtig met gouden accessoires erop. Het glanzende effect van het marmer sluit ook perfect aan op bijvoorbeeld een velvet bank. Glans is wat we willen bij Hotel Chique. Ook veel fauteuils komen in een velvet stof, of bijvoorbeeld eetkamerstoelen.

Sfeer aanbrengen in een Hotel Chique interieur

Deze woonstijl is strak en opgeruimd. Je wil niet dat het geheel te statisch wordt. Sfeer aanbrengen doe je heel makkelijk met accessoires. Woonaccessoires zijn bij alle interieurstijlen belangrijk en zo ook bij de stijl Hotel chique. Bij de donkere kleuren staan gouden accenten ideaal en laat dat nou net de kleur zijn die ook enorm veel luxe uitstraalt. Er zijn meer dan genoeg keuzes uit accessoires en zo kan je er ook nog een persoonlijke touch aan geven.

Shop de look

fauteuil richmondkandelaartvmeubel

Tags:
  • interieurstijl