Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Meubilair voor deze zomer

May 15, 2019

Nog even en de zomer begint weer. Als we dit jaar weer zo’n zomer krijgen als in 2018 belooft dat veel goeds voor het aantal zonuren dat we kunnen verwachten. Maar daarbij is fijn meubilair voor op je balkon, onder je overkapping of gewoon in de tuin eigenlijk onmisbaar. Wij zetten alvast alle tips en trends voor deze zomer op een rijtje. Laat je inspireren!

Een relaxte zomer met passend zomermeubilair

Maar wat precies is zomermeubilair. Allereerst is er natuurlijk een groot aantal tuinmeubilair waar je uit kunt kiezen. In de collectie van Intens Wonen bestaan deze tuinstoelen- en banken veelal uit robuuste materialen die goed tegen water en zonlicht kunnen. Helemaal van deze tijd zijn de stoelen met een kunststoffen of ijzeren frame met veel ruimte tussenin. Hierop kun je een aantal mooie grote kussens leggen. Ook de stoelen van steigerhout zijn nog altijd in, zeker met een stoere uitstraling wanneer het hout bevestigd is aan een metalen frame. In onze collectie tuinbanken zie je juist dat er weer dichter materiaal wordt gebruikt, maar wat even goed geschikt is om kussens op te leggen.

Kleur of robuust: een middenweg voor zomers meubilair

Wat betreft de kleuren is het lastig om een échte trend aan te wijzen. Al jaren is een moderne of strakke look in de tuin gewild. Dit kan onder meer door te kiezen voor designstoelen en bijpassende tafel voor in de tuin. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van glas, ijzer of hout. De kleurstelling zijn dan vaak natuurtonen en aardetinten. Vorige zomer waren de meer in het oog springende kleuren en motieven populair. Een gek pantermotiefje, vogels of een bladmotief op de bekleding of kussens was helemaal hip. Dat betekent niet dat je die kussens dit jaar meteen bij het grofvuil hoeft te zetten. Door de donkere frames van je tuinstoelen op te sieren met kussens in flitsende kleuren kun je ook in 2019 je tuin een Zuid-Amerikaans of Caribisch tintje geven.

Tijd voor een nieuw stofje

Niet alleen buiten maar ook binnen kan de bekleding van je meubels slijten door het vele gebruik. Denk er dan eens aan om, geheel in de zomerse sfeer, voor een nieuwe bekleding van je zitmeubels kiezen. Zoals hierboven genoemd zijn bloemen of plantenmotieven nog steeds harstikke hip. Ook op je veranda of onder je overkapping kun je prima een gestoffeerde stoel zetten. Haal hem als het te vochtig wordt natuurlijk wel even naar binnen. Niet alleen zijn staande meubelen zoals een tafel of stoelen in, ook de poef of een gestoffeerd krukje in frisse kleuren kan je meubilair buiten al een heel ander aanzicht geven.

Knus maar stoer

Maak je zitje of terras nog knusser voor de komende zomermaanden en denk aan mooie bloempotten, al dan niet gevuld met planten, of een mooie grote vaas of gezellige kaarsen. Mocht het kouder worden ’s avonds, dan is het altijd handig om wat plaids bij de hand te hebben. Een robuuste houten kast kan dan dienen als prima opbergruimte en draagt bij aan een knus maar ook stoer uiterlijk van je tuin.

Laat je verder inspireren

Krijg jij bij het lezen van deze ideeën al helemaal zin in de zomer? Kom dan snel langs bij onze winkel in Hilvarenbeek of bekijk ons online assortiment. Wij staan je graag bij met advies en vertellen hoe je je tuin of woning zomerproof kunt maken.

Tags:
  • meubilair
  • meubilair voor zomer