Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Een minimalistisch interieur gezellig maken

November 22, 2018

Bij een minimalistisch interieur denken veel mensen al snel aan een ruimte met witte muren en een aantal zwarte en grijze meubels. Maar niets is minder waar. Een minimalistisch interieur hoeft helemaal niet saai te zijn. Integendeel. Om een gezellig interieur te creëren hoef je de woonkamer echt niet helemaal vol te bouwen met meubels en accessoires. Bij een minimalistisch interieur kies je echter alleen de meubels die waarde toevoegen in jouw woning. En deze meubels hoeven helemaal niet saai te zijn. Ga bijvoorbeeld voor één of twee opvallende items. Een royale fauteuil in een opvallende kleur bijvoorbeeld. Vandaag geven we je tips om een minimalistisch interieur gezellig te maken. En wat is er nu eigenlijk zo fijn aan een minimalistisch interieur?

Minimalistisch interieur: rust en eenvoud

Een groot voordeel van een minimalistisch interieur is dat het rust geeft. Na een werkdag thuiskomen in een opgeruimd en overzichtelijk interieur is hartstikke fijn. Je wordt niet overdonderd door de vele meubels, frutsels en kleuren. Dit helpt je om ’s avonds tot rust te komen. Een opgeruimd huis zorgt namelijk ook voor een opgeruimd hoofd. Minder rommel, minder stress.

Makkelijk schoon te houden

Een minimalistisch interieur voelt schoon aan. En dat is het vaak ook, want een minimalistisch interieur is gemakkelijk schoon te houden. Je hoeft niet eerst alle vazen, fotolijstjes en frutsels van je dressoir te halen voordat je er een doekje overheen kunt halen. Daarnaast nodigt een minimalistisch interieur uit om het netjes te houden. Aangezien het een interieur is met weinig poespas, valt elk rommeltje in het oog. Dit motiveert om de ruimte opgeruimd en schoon te houden.

 

Hierboven bespraken we twee belangrijke voordelen van een minimalistisch interieur. Maar wat kun je nu precies doen om een minimalistisch interieur gezellig te maken? Hieronder lees je de drie beste tips:

1) Key-items

Betekent een minimalistisch interieur dat je afscheid moet nemen van je favoriete meubelstukken? Zeker niet! Kies juist voor een aantal key-items in je woning. Door minimalisme toe te passen komen jouw key-items namelijk nog beter uit de verf. Jouw favoriete meubelstuk krijgt op deze manier de aandacht die het verdient.

2) Werk met kleur

Het is ook niet zo dat je alleen de kleuren zwart, wit en grijs mag gebruiken. Natuurlijk zijn dit kleuren die altijd goed zijn als basis, maar een mooie pasteltint staat ook prachtig in een minimalistisch interieur. Of verf de muur bijvoorbeeld in een mooie natuurtint. Welke kleur je ook kiest, ga voor een kleur die jou tot rust brengt.

3) Accessoires

In principe draait de minimalistische stijl om ‘less is more’, maar dit betekent niet dat je helemaal geen accessoires mag gebruiken. Accessoires zijn juist perfect om een minimalistische ruimte leven in te blazen. Een mooie grote plant bijvoorbeeld. Of opvallende lampen boven de eettafel. Met accessoires geef je een twist aan je interieur, maar overdrijf er niet mee. Het kermis-effect willen we natuurlijk vermijden. Wat vind jij van een minimalistisch interieur?

Tags:
  • interieur
  • minimalistisch