Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1656 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Sfeervolle verlichting in huis

October 7, 2022

verlichting

De gordijnen gaan weer eerder dicht en de lampen juist weer eerder aan. De tijd van de donkere dagen is nu toch echt aangebroken. Stiekem kan deze periode binnen ook best heel gezellig zijn, mits je een fijne sfeer creëert. Hierbij kan de juiste verlichting erg veel doen. Sfeervolle verlichting geeft de warmte waar we naar opzoek zijn in de koude dagen. Niet alleen in de woonkamer is dit fijn, maar zo ook in de hal en slaapkamer. Bij een nachtkastje hoort vaak ook een tafellamp of wandlamp en de hal is een plek om mensen te ontvangen.

Tips sfeervolle verlichting

Ben je net verhuisd en zoek je nieuwe verlichting? Of wil je een najaar restyling houden? Dan kan het slim zijn om een lichtplan te maken. Hierbij maak je van tevoren een plattegrond en bedenk je waar, wat voor soort lampen er komen. Je houdt rekening met ramen en hoekjes.

Bij sfeervolle verlichting is het verlichten van de ruimte niet de belangrijkste functie. De reden waarom we deze verlichting in huis halen, is voor het mooie plaatje en de gezelligheid die het creëert. Kies een lamp die niet te fel is. Ga dus voor een ledlamp met wat lagere lumen. Daarnaast zal een lamp met een wat warmere tint meer sfeer brengen dan een felle hele witte lamp. Klinkt eigenlijk vrij logisch, toch? Nu we weten welke ledlamp we het beste kunnen kiezen, gaan we kijken naar de lampen zelf. Het leukste onderdeel! Lampen in het goud, antique brass of koper zijn goede keuzes voor het in huis brengen van sfeervolle verlichting. Op dit moment zijn lampen van bamoe, jute, riet en rotan ook erg populair. Als je van een wat lichter, zachter interieur houdt dan geeft zo’n soort lamp de juiste look and feel.

Hanglampen

Een hanglamp is wel een van de favorieten als we het hebben over sfeer! Vind je ook niet? Het wordt vaak geplaatst boven de eettafel, maar ook op andere plekken in huis komt deze lamp helemaal tot zijn recht. Probeer het eens in de slaapkamer op te hangen, dit is super gezellig! Er is gelukkig altijd genoeg keuze uit hanglampen.

lamp1lamp2lamp3

Naast een hanglamp, zijn een wandlamp en tafellamp ook erg goede sfeermakers.