Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips om zo lang mogelijk van geurkaarsen te genieten

December 9, 2022

geurkaarsen

Deze periode is het heerlijk om geurkaarsen te branden. Vooral dit jaar steken we extra veel kaarsen aan. Lekker warm en knus. Je wil hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dit zijn dé tips om het maximale uit je geurkaars te halen.

Houd de lont kort

Voordat je de geurkaars aansteekt, is het verstandig om een stukje van de lont af te knippen. Laat ongeveer 0,5 cm lont over. Zo voorkom je dat de vlam gaat flakkeren en roken. Het zou sonde zijn om zwarte aanslag in het glas te krijgen. Daarbij is het een stuk minder luchtvervuilend als de kaars rustig brandt en geen rook afgeeft. Het kan zijn dat je het tussentijds nog een paar keer een stukje moet afknippen. Hier heb je speciale lontenknippers voor, maar je kunt ook een gewone schaar gebruiken.

Laat de was gelijkmatig opgaan

Om ervoor te zorgen dat de geurkaars mooi opbrandt, laat je de kaars minimaal één uur na aansteken branden. Zo wordt de bovenste laag van de was helemaal vloeibaar, waardoor de geurkaars gelijkmatig zal opbranden. Zo voorkom je dat de kaars scheef gaat branden en er daardoor nog kaarsvet overblijft aan de zijkanten.

Blaas de geurkaars na maximaal 3 uur uit

Laat de geurkaars niet langer dan 3 uur branden. Zo wordt de lont niet te lang en het glas niet te warm. Na het uitblazen zal de gesmolten was zeker nog lang na geuren, dus dan heb je er nog steeds plezier van.

De geurkaarsen van PTMD zitten verpakt in een een sierlijke giftbox. De kaars zelf zit in een luxe, zwart glas. Een perfect cadeau voor de feestdagen! En wist je dat de geurkaarsen van WoodWick een heerlijk knisperend geluid maken. Dit klinkt als een knapperend haardvuur wat super ontspannend is. De kaarsen komen in allerlei geuren.

Bekijk alle geurkaarsen.

Tags:
  • geurkaarsen