Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1658 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

September 10, 2019

Het inrichten van een kleine woonkamer kan lastig lijken, maar hoeft dat helemaal niet te zijn. De beschikbare ruimte in de huiskamer is namelijk maar één onderdeel waar je rekening mee moet houden bij het plannen van de kamerinrichting. Een mooi resultaat bereik je door juist andere aspecten te laten schitteren en de aandacht te vestigen op dat wat jouw woonkamer uniek maakt.

Meubels maken een groot verschil

Het aanschaffen van de juiste meubels is een cruciale stap, want deze vormen de plattegrond van de kamer. Zo kan een bank met brede leuningen veel niet-functionele ruimte innemen, terwijl een bank met een smalle leuning net zoveel zitvlak en comfort kan bieden, maar daar minder ruimte voor nodig heeft. Mocht je een eettafel in de woonkamer willen hebben, is het aan te raden om hier stoelen bij te zoeken die je ver onder de tafel kunt schuiven. Kies bij voorkeur ook voor een lage kast of dressoir om het blikveld vrij te houden.

Kleurenpalet en verlichting

De kleuren die in de kleine woonkamer terugkomen zijn ook cruciaal voor de sfeer die je wilt bereiken. Benut het daglicht dat de kamer binnenvalt zoveel als mogelijk en kies voor lichte tinten op de muur, vloer en het plafond om het gevoel van ruimte te versterken. Later kan je meer opvallende kleuren toevoegen door te spelen met verschillende details, zoals kussens, kaarsen en planten. Wanneer de avond valt en het zonlicht uit de kamer verdwijnt, zal de kunstmatige verlichting ervoor moeten zorgen dat het licht op de juiste plekken terecht komt. Probeer gebruik te maken van verschillende lichtbronnen en verwerk deze ook in de omgeving door de lampen bijvoorbeeld in of op een kast of tafel te plaatsen.

Kritische controle

Na het doorlopen van al deze stappen is de woonkamer bijna naar wens. Toch is het juist dan belangrijk om kritisch te zijn, loop de kamer een paar keer uit en weer binnen en probeer je bewust te worden van je eigen blik. Waar let je op of kijk je naar bij het binnenlopen van de kamer? Vraag dan een familielid, vriend of buurvrouw om eens een kijkje te komen nemen en vraag naar de indruk die zij hebben. Misschien zien zij dingen die jij over het hoofd gezien hebt. Als dan alles staat waar het hoort te staan en je met een tevreden gevoel op de bank neerploft. Dan is de inrichting van jouw kleine woonkamer echt af.

Tags:
  • inrichten
  • kleine woonkamer
  • tips