Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1656 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips voor het stylen van woonaccessoires

January 6, 2023

Woonaccessoires, het zijn dé items om je huis mee aan te kleden. Het is de finishing touch. Een stukje warmte aan je interieur. Echt een heel leuk onderdeel bij het stylen van je woonkamer, maar ook frustrerend af en toe. Waarom is dit het nou nét niet? Soms weet je het niet maar ziet het er gewoon niet zo uit als je voor ogen had. Er zijn ook zoveel verschillende woonaccessoires waar je uit kan kiezen. Ornamenten, beelden, vazen, potten, wanddecoratie, klokken, kussens, plaids, plateaus, schalen en dienbladen… de keuze is reuze. Nu de kerstdagen voorbij zijn kan het weer kaal en leeg zijn voor je gevoel. De kerstboom(pjes) zijn weg en er komt weer heel veel extra ruimte vrij. Woonaccessoires die plaats moesten maken voor de kerstversiering kunnen weer uit de kast getrokken worden. Vaak is dit ook een moment dat je sommige woonaccessoires een upgrade wil geven. Tijd voor wat vernieuwing. Maar hoe pak je dit aan?

Tip 1: Kies de juiste kleurencombinaties in woonaccessoirestonsurton

Vind je jouw woonaccessoires te druk ogen? Dit kan liggen aan de vormen, maar ook zeker aan de gekozen kleuren. Wil je het rustiger maken? Kies dan kleuren die dicht bij elkaar liggen in het kleurenspectrum. Of ga nog een stapje verder met ton sur ton kleuren. Hierbij wordt er gewerkt met één kleur waarbij er telkens een extra gradatie zwart of wit wordt toegevoegd. De verschillende kleuren wijken dan minimaal af van elkaar. Dit geeft een mooi en rustig effect bij je woonaccessoires. Combineer deze met neutrale basiskleuren zoals zwart, wit, creme, beige, grijs, en aardetinten.

Tip 2: Kies oneven aantallen bij het stylen van woonaccessoires

Naast de juiste kleuren is het aantal woonaccessoires die je bij elkaar zet ook iets om op te letten. Wist je dat je het beste voor oneven aantallen kunt gaan? Dit creëert een speels effect en oogt op de een of andere manier veel logischer dan even aantallen. Test het maar eens uit met verschillende woonaccessoires. Speel met verschillende groottes en hoogtes. Dit zorgt voor een goede balans. Stap dus af van setjes van 2 kopen. Tegenwoordig zie je veel meer enkele woonaccessoires gecombineerd met elkaar in oneven aantallen.

3vazen

Tip 3: Wanddecoratie benutten

De wand is een top locatie voor woonaccessoires. De blanco muur als achtergrond houdt het geheel rustig. Ga voor een wandplank, deze kan je heel goed decoreren. Het maakt die kale muur zo veel gezelliger! Wat voor woonaccessoires plaats je hier op? Denk aan een plantje of een kleine vaas met een tak of bloem erin. Een boekenstandaard, een ornament of beeld. Er is ook keuze uit fotolijstplanken. Deze hebben meestal een smallere diepte.

Tip 4: Oefenen, oefenen, oefenen

Na alle voorbeelden die je ziet en tips die je leest, kan het stylen van woonaccessoires een uitdaging blijven. Maar dat maakt het juist ook leuk! De laatste tip, blijf oefenen! Probeer het uit en ga ook op je eigen gevoel af. En dan weet ik zeker dat jij een hele gezellige woonkamer creëert.

Ontvang nu 10% korting op alle woonaccessoires met de code woondeco10. Deze actie is geldig t/m 31 januari.

Tags:
  • woonaccessoires