Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips voor vloerkleden en tapijten in je interieur

August 5, 2019

Een vloerkleed of tapijtje kan je interieur net die ene boost en uitstraling geven die het nodig heeft. Niet alleen draagt het bij aan de sfeer van je interieur, een vloerkleed kan ook voor warmte en een gezellig gevoel zorgen. Afhankelijk van je interieur zijn er vloerkleden en tapijten in een grote keuze in maten, soorten, materialen en ook afmetingen. Gaat je vloerkleed dienen voor de sier of mag er juist veel op gelopen worden? Je leest er meer over in dit nieuwe blog. Bekijk de mogelijkheden en wie weet doe je nog wat inspiratie op voor je eigen woning.

Ruimte tussen meubels en vloerkleed

De ruimte en verhouding tussen vloerkleed is belangrijk. Heb je een kleiner vloerkleed of tapijtje, maar wil je deze wel een centrale rol in je kamer laten vervullen? Zorg dan dat de poten van je (zit)meubels niet óp het tapijt staan, maar een paar centimeter ervan af. Zo krijgt het vloerkleed toch alle aandacht, zonder dat het onder je meubels ligt. Hierdoor lijkt het bovendien ook of je kamer een stukje groter is.

Combineer en probeer

Vloerkleden worden al eeuwenlang toegepast in huis, maar lijken hun waarde nooit te verliezen. Toch zijn er altijd een aantal ruimtes die we vergeten. Wil je je woning een stuk knusser maken, bijvoorbeeld al bij binnenkomst? Denk er dan eens aan om een mooi vloerkleed of tapijt in je hal te leggen. Hierdoor wordt de entree van je woning een stuk opgefleurd. Een andere tip om eens uit te proberen: combineer verschillende soorten tapijten met elkaar in je interieur. Dit hoeven niet per se gloednieuwe tapijten te zijn. Tweedehands tapijten of oude tapijten die je toch niet meer gebruikt kunnen door deze combinatie mooi met elkaar overlappen. Zo ontstaat een uniek kleurenpatroon. Let wel op eventuele naden of hobbels.

Tot slot: zorg voor de juiste afmeting

Niets is zo vervelend als een tapijt dat niet in je woning past. Letterlijk. Zorg er daarom voor dat je de juiste afmetingen en maten voor het vloerkleed in gedachten hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je je nieuwe vloerkleed uitrolt. Dit geldt ook voor de afmetingen van je meubels die je op het vloerkleed wil plaatsen. Vloerkleden meet je op via de lengte keer de breedte. Deze standaardmaatvoering vind je altijd terug bij de productinformatie. Voor de ruimte tussen een vloerkleed en de muur kun je het beste 30 tot 45 centimeter aanhouden.

Interesse? Bestel online!

Ben jij helemaal om en weet je precies welke tapijt je wil en hoe deze je interieur helemaal afmaakt? Mooi! Op onze pagina met ons assortiment vloerkleden kun je zien wat het aanbod van Intens Wonen is. Je vindt onze producten online en kunt ze vervolgens bestellen in de webshop, waarna ze bij je thuis worden geleverd. Liever niet wachten? Bezoek dan eens onze winkel in Hilvarenbeek om het assortiment live te zien.

Tags:
  • vloerkleden
  • tapijten