Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9.1 (1631 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Welke interieurstijlen zijn er?

July 26, 2023

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je interieur? Wij vertellen de diverse wereld van interieurstijlen! Van minimalistisch tot landelijk, elke stijl heeft unieke kenmerken en sferen. Laat je inspireren en geef je huis een persoonlijke touch met de perfecte interieurstijl.

Scandinavisch

Deze stijl komt oorspronkelijk uit Scandinavische landen en kenmerkt zich door een minimalistisch en functioneel design. Het interieur is licht en luchtig, met veel natuurlijk licht en gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en leer. Kleuren zijn meestal neutraal, met accenten van pastelkleuren. Eenvoudige lijnen en functionaliteit staan centraal, wat zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer.

Industrieel

Geïnspireerd door oude fabrieken en lofts, heeft deze stijl een ruwe en stoere uitstraling. Kenmerkende elementen zijn bakstenen muren, onafgewerkte plafonds, blootliggende buizen en metaal. Het kleurenpalet is meestal gedempt en bestaat uit grijstinten, bruin en zwart. Meubels en decoraties hebben vaak een vintage of gerecyclede uitstraling, waardoor het interieur een unieke en gedurfde look krijgt.

Modern

Deze stijl staat bekend om zijn strakke lijnen en eenvoudige vormen. Het interieur is ruimtelijk en georganiseerd, met een focus op functionaliteit en technologie. Natuurlijke materialen zoals hout en steen worden vaak gecombineerd met metalen en glas. Kleuren zijn meestal neutraal, met af en toe heldere kleuren als accenten.

Retro

De Retro woonstijl, die zijn oorsprong vindt in de jaren '50, '60 en '70, heeft in recente jaren een opvallende comeback gemaakt. Deze speelse en kleurrijke stijl staat bekend om het gebruik van felle tinten, opvallende patronen en vintage meubels en accessoires. Als reactie op de strakke en minimalistische stijl van de jaren '40 en '50, belichaamt de Retro stijl een nieuwe vrijheid en expressiviteit. Door het toepassen van de Retro woonstijl, breng je een vrolijke en optimistische sfeer in huis, en creëer je een uniek en persoonlijk interieur. In dit blog verkennen we de Retro woonstijl in detail en delen we handige tips en inspiratie om deze stijl in jouw interieur tot leven te brengen.

Landelijk

De landelijke woonstijl omarmt een warme, gezellige en huiselijke sfeer, waarbij natuurlijke materialen en kleuren centraal staan. Een huis ingericht in deze stijl straalt de rust en charme van het platteland uit. Natuurlijke producten zoals massief hout, natuursteen, rotan en wol spelen een prominente rol in de landelijke stijl. De kleurenpalet bestaat voornamelijk uit warme aardetinten zoals beige, bruin en grijs, aangevuld met veel wit om het geheel een lichte en luchtige uitstraling te geven.

Minimalistisch

Minimalistische interieurs zijn functioneel en strak, met weinig decoratieve elementen. De focus ligt op een beperkt kleurenpalet en moderne meubels, waardoor een rustige sfeer ontstaat waarin functionaliteit voorop staat.

Bohemian

Deze stijl is kleurrijk, met een mix van patronen, textiel en invloeden van over de hele wereld. Het interieur voelt persoonlijk en ontspannen aan, met veel planten en decoratieve objecten. Kleuren zijn levendig en gedurfd, en er zijn opvallende accenten zoals kussens, kleden en wanddecoraties uit verschillende culturen.