Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1658 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Zo maak je kasten onderdeel van het interieur

October 1, 2019

Hoe maak je van je kasten meer dan een meubel om spullen in op te bergen? Een kast is veelzijdiger dan je misschien denkt en je hoeft er niet eens veel voor te doen om je kast op een positieve manier op te laten vallen in jouw interieur. Er zijn een paar trucjes om je kast een te laten worden met de rest van het interieur. In dit blog lees je hoe je dit op een eenvoudige manier voor elkaar kunt krijgen.

Kasten horen bij het interieur

In principe zijn alle meubelen die je in een kamer plaatst onderdeel van het interieur. Maar door net een beetje extra moeite te doen maak je van jouw kast echt een toevoeging aan je interieur. Een kast in een kamer plaatsen kan iedereen, daar ligt de uitdaging dan ook niet. De uitdaging ligt in het combineren van de uiterlijke kenmerken van de kast met de uiterlijke kenmerken van jouw interieur. Zeker in de woonkamer wil je eigenlijk geen grote gesloten kast die tegen de muur staat. De vitrines van een buffetkast kunnen bijvoorbeeld al een groot verschil maken. Hier kun je bovendien ook persoonlijke items kwijt die je graag in het zicht houdt.

Ga vooral je eigen weg

We zijn gewend om verschillende kasten een naam te geven die eigenlijk niet altijd relevant is voor het gebruik van de kast. Zo hoef je een buffetkast niet per se voor je servies te gebruiken en kan een boekenkast ook prima gebruikt worden om diverse artikelen op uit te stallen. Moderne meubels zijn wat meer gericht op een minimalistische look. Hierdoor heb je meer ruimte om de kast te vormen naar jouw voorkeur. De kast staat niet centraal, maar door de juiste aankleding kun je er wel wat bijzonders van maken dat opvalt. Laat je dus niet teveel tegenhouden door de naam die aan een kast wordt gegeven, ga gewoon je eigen weg.

Doe inspiratie op

De beste manier om inspiratie op te doen is door het assortiment van Intens Wonen te bekijken. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan kasten met zeer variërende kenmerken. Op onze productpagina’s vind je bovendien ook inspiratie voor de aankleding van de kasten. Heb je een kast gevonden die echt bij jou past? Bestel deze dan eenvoudig online. Onze kasten worden gratis thuis afgeleverd. Heb je vragen over onze kasten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tags:
  • interieur
  • kasten