Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Hoe beleef ik een goede vakantie in eigen tuin?

May 26, 2023

Tips om een heerlijke vakantie in eigen tuin te beleven

Ken jij het fenomeen staycation? Dat is een vakantie in eigen land. Dit is sinds de pandemie enorm populair geworden, want toen moesten we wel. Veel mensen bleven veel in eigen tuin. Gelukkig hoeft een vakantie niet ver weg te zijn om het heerlijk te hebben. Er zijn zo veel mogelijkheden. In deze blog haken we in op hoe je een goede vakantie in eigen tuin beleeft!

Gun jezelf die rust

In de omgeving van thuis ga je al gauw allerlei dingen doen. De was, poetsen, het gaat altijd door. Maar gun jezelf echt een paar dagen die rust om volledig te ontspannen én te genieten in de tuin. Dan komt het vakantiegevoel pas naar boven, als je het werk even laat liggen. Sommige hebben er moeite mee om ‘niks’ te doen en gaan zich schuldig voelen. Dit hoeft echter niet als je het gaat zien als een vakantie waardoor je weer helemaal oplaadt.

Denk zo min mogelijk aan je werk

Zorg ervoor dat je al het nodige werk bij je baan hebt afgerond voordat je vakantie begint. Dit verkleint de kans dat je tijdens je vakantie aan je werk denkt. Laat de ontspanning niet belemmeren door stressvolle gedachtes van werk. Dat komt na je vakantie wel weer. Even afstand nemen en écht ontspannen voor langere tijd zorgt er juist voor dat jij er dadelijk weer helemaal tegenaan kan.

Ruim je tuin op

Ruim je tuin op voor een ontspannen gevoel. Het beste is dat je de tuin opruimt voordat je vakantie begint. Zo kan je gelijk buiten gaan genieten zonder het gevoel dat je moet ruimen. Naast een leeg hoofd, komt er ook meer ruimte vrij voor leuke tuinmeubels en -accessoires. Jouw tuin wordt er zo alleen maar gezelliger op. Gezelligheid, sfeer, hallo vakantiegevoel!

Een opgeruimde tuin voor een goede vakantie

Welke items geven jou nou hét vakantiegevoel in eigen tuin?

Er zijn een aantal favorieten die jouw vakantie in eigen tuin onvergetelijk maken. We zetten ze op een rijtje voor je:

 

Comfort op z'n best

Op vakantie zijn we vaak veel aan het relaxen. Zorg ook in je tuin voor ultiem comfort, zodat je hier optimaal kan ontspannen tijdens je vakantie thuis. Een goede relaxstoel gaat je hierbij helpen. Denk aan een hangmat. Dan kan lekker languit van het zonnetje genieten. Ideaal aan de Fatboy Headdemock is dat je deze niet hoeft op te hangen. Door het standaard zet je hem neer waar je maar wil in de tuin. In de zon of schaduw? Het kan beide! Ook het Cocoon ligbed van Apple Bee is ultiem comfort. Met het diameter van maar liefst 220 cm kan je hier heel goed in relaxen. In de Cocoon serie zitten verschillende soorten relaxstoelen. Buiten deze luxere relaxstoelen zijn er nog tal van budgetvriendelijkere stoelen waarin je ook super kan ontspannen. Zoals de Fatboy Lamzac zitzakken.

Met een loungeset creëer je ook een grote relaxplek voor meerdere personen. Kleed deze gezellig aan met kussens en accessoires voor het ultieme vakantiegevoel. Laat die vakantie in eigen tuin maar vast beginnen!

Met dit Cocoon ligbed van Apple Bee relax je heel goed tijdens de vakantie

Even afkoelen

Lekker in de zon, maar het wordt wel wat heet nu. Niets is lekkerder om dan even een plons te nemen! Als je de luxe hebt van een zwembad in de tuin, dan is een Floatzac van Fatboy een aanrader. Met deze zitzak lounge je aan én op het water. Genieten! Maar een zwembad is lang niet iets wat in elke tuin ligt. Daarom kijken we ook naar andere verkoel mogelijkheden voor tijdens jouw vakantie. Een makkelijke optie is een sproeier. Dit is niet alleen verkoelend, hier kun je ook plezier aan beleven met bijvoorbeeld de kids. Nog makkelijker en net zo verkoelend, is een plantenspuit. Als je er eentje haalt met een nevelstand dan kan je geleidelijk verfrissen. En dan kan je ook nog eens blijven liggen zonder dat je zitplek heel nat wordt. Klinkt ook goed, toch? Tenslotte mogen ijsblokjes in je drankje eigenlijk ook niet ontbreken voor een goede vakantie. Dat is zo gepiept met een vriezer.

Met de Fatboy Floatzac chill je aan én op het water

Buiten tafelen

Bij vakantie hoort lekker en vooral veel eten, dus haal dit ook naar de tuin. Creëer een plekje met een tuintafel en -stoelen waar je goed aan kunt tafelen. Hieraan kun je lekker lange etentjes houden zoals barbecues, of gewoon een zomerse salades en frietjes. Samen eten met je gezin of vrienden staat voor gezelligheid en daarmee wordt jouw vakantie nog leuker! Vooral als je de tafel gezellig aankleedt met accessoires en lampjes. Ook marshmallow smelten bij een haard zijn erg gezellig om ’s avonds als activiteit te doen. En experimenteer eens met cocktails of mocktails! Andere drankjes geven jou nog meer een vakantiegevoel.

Buiten tafelen voor een goede vakantie

Vakantiespellen

Doen jullie op vakantie vaak ook allerlei spellen die je thuis niet of minder speelt? Dit is het moment om dit toch eens uit de kast te halen. Zoals badminton, beach ball en kaartspellen. Dit laatste is ook erg gezellig om ’s avonds te spelen met een drankje, muziekje en een hapje.  

Tuinverlichting

Over lampjes gesproken, sfeervolle tuinverlichting draagt ook bij aan een goede vakantie. In de avond als het wat afkoelt na een warme dag zitten de meeste mensen graag nog even buiten. Een boekje lezen of een filmpje kijken. Zonder verlichting gaat dit buiten niet. Het is niet alleen handig, maar creëert ook een boel sfeer zodat jij nog buiten kan ontspannen. Je kan verlichting ophangen, maar tafellampjes zijn ook een handige keus. Met de Oloha verlichting kan je afwisselen met beide opties! Dit zijn metalen schalen met magnetische lampjes die je in de schaal legt. Hier komt een mooi licht vanaf. De schaal leg je op de tuintafel, of je hangt hem op aan de muur met een haakje. Je kan verschillende groottes combineren voor een leuk effect. Een andere absolute favoriet voor in de tuin, is de Fatboy Edison The Petit tafellamp. Je zet hem in verschillende standen. Zo is er voor elke mood één!

Oloha tuinverlichting draagt bij aan een vakantiegevoel

Met deze tips beleef jij een ontspannen, super vakantie thuis in eigen tuin. Geniet ervan!

Tags:
  • vakantie in eigen tuin