Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Hoe creëer ik een industriële woonstijl?

June 2, 2023

Een industriële woonstijl creëer je met deze tips

De industriële stijl is een bekende in het interieur. Deze woonstijl is een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika. Daar hadden ze een te kort aan woonplaatsen en zijn ze fabriekspanden gaan omtoveren tot woningen. De stoere uitstraling van het pand, zoals de stenen muren, hoge plafonds en ramen, stalen lampen en de betonnen vloer werden vaak behouden. Die elementen zijn de basis gaan creëren voor de industriële interieurstijl. Geïnteresseerd in deze interieurstijl? Lees dan gauw verder en kom er achter hoe je de industriële stijl tot stand brengt in je woning.

Welke materialen zijn geschikt?

In de oude fabriekspanden lag meestal een gladde betonnen vloer, zo konden de karren er zonder problemen overheen rijden. Die betonnen gietvloer is daarom ook een perfecte keuze in je huis. Misschien doet de vloer wat kil aan voelen, maar door warmte toe te voegen met een bruin, leren bank bijvoorbeeld, ontstaat er een goede middenweg. Het leer sluit goed aan bij de industriële interieurstijl, omdat het een onafgewerkte uitstraling heeft. Een van de andere bijpassende materialen is staal. Staal kan met zowel bijna alles gecombineerd worden, zo leent in dit geval mat, zwart staal zich goed uit in combinatie met hout. Hout is hierbij ook een passend materiaal en geeft een robuuste sfeer aan de ruimte. Als je toevallig nog een stenen muur zichtbaar hebt zit je al helemaal goed. De ruwe muur maakt een statement in de ruimte.

Welke kleuren zijn geschikt?

De industriële stijl is misschien wel een van de kleurlooste stijlen die je kent. De basis kleuren zijn zwart, grijs en bruin. Denk dus een beetje aan de aardetinten. Om wat kleur aan te brengen kun je werken met donkergroen of donkerblauw. Deze kleuren hebben een stoere uitstraling en tegelijkertijd een warm tintje. Maar je kan wel experimenteren met meer kleur als je dit mooi vindt. Zo past felrood ook goed in deze woonstijl. Veel accessoires zijn niet perse een must bij deze interieurstijl. Het is de bedoeling dat je het overzichtelijk houd. Je kan gaan voor een stalen lamp, waarbij de lichtbron deels zichtbaar is. Of een oude foto van een fabriek.

Welke meubels zijn geschikt?

Bij deze stijl is een nette afwerking dus niet van belang. Een bank mag dan ook best wat grof zijn. De keuze van een paar grote grovere meubels is niet verkeerd. Door de meubels de eye catchers van de ruimte te laten zijn, hoeft er niet veel meer aan toegevoegd te worden. Het creëert een rustige maar ook stoere look. Less is more bij deze interieurstijl. De Lakewood Bookshelf is een grote stevige kast van 190 centimeter hoog. De hoogte en de vijf planken hebben iets weg van een stellingkast. Stellingkasten werden ook veel gebruikt in de fabrieken om spullen op te bergen. Zo komt je interieur nog meer over een met een oude fabriek. Wat ook niet kan missen, is natuurlijk een eettafel met eetkamerstoelen natuurlijk. Hierbij mag je zeker wel kiezen voor een grote, stevige houten tafel. Stalen eetkamerstoelen hebben een strakke vorm en vallen zo meteen op. Ook kan je kiezen voor de Milo eetkamerstoelen van LABEL51. Deze stoelen zijn wat groter en laten de beschikbare kleuren nou net mega goed aansluiten bij de industriële interieurstijl.

industriële kastindustriële stoelindustriële bank

Samengevat is de industriële interieurstijl een robuuste stijl met veel staal en een stoer maar tegelijkertijd warm tintje.

 

Tags:
  • Industriële woonstijl