Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9.1 (1631 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Japandi: de nieuwste interieurtrend

August 25, 2023

een voorbeeld van een interieur met japandi stijl

Er zijn tal van interieurstijlen om uit te kiezen. Als je zoekt naar eenvoud, minimalisme én elegantie, dan is het Japandi interieur de trend waar je zeker meer over wilt weten. Het is een mix van een Japanse en Scandinavische stijl en heeft de interieurwereld nu echt veroverd. In deze blog duiken we dieper in het intrigerende Japandi interieur en nemen we een specifiek pronkstuk onder de loep: de Japandi salontafel.

De kern van een Japandi interieur

Bij de Japandi stijl komen twee werelden samen; de eenvoud, de strakke lijnen van het Scandinavische interieur en het minimalisme, juist geometrische vormen van een Japans interieur. Beide woonstijlen hebben daarbij ook veel overeenkomsten zoals de neutrale kleuren en natuurlijke materialen, maar net wat anders en een mix van beide maakt het een Japandi interieur met warme sferen.

Japandi: simpel, maar elegant. Vele natuurlijke materialen waarbij imperfecties mogen. Denk aan handgemaakte accessoires met wat zichtbare lijnen of onafgewerkt hout. Natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen, zorgen voor een gevoel van eenvoudige elegantie. Kleurenpaletten variëren van zachte grijstinten tot warme aardetinten, waardoor een ontspannen sfeer ontstaat.

Japandi salontafel: een onmisbaar element

Als je mee wilt gaan met de Japandi trend, dan is een salontafel in Japandi look een onmisbaar element. In het hart van elke woonkamer staat de salontafel namelijk centraal. Deze tafel is een meesterwerk van balans tussen minimalisme en functionaliteit. De Japandi salontafel vertoont vaak strakke lijnen met een vleugje organische vormen. Hout blijft het dominante materiaal. De tafel heeft meestal een bescheiden formaat wat bijdraagt aan het ruimtelijk gevoel van de kamer.

japandi salontafeljapandi salontafeljapandi salontafel

Japandi interieur bij jou thuis

Let bij het integreren van de Japandi stijl op een aantal dingen. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

1. Natuurlijke materialen

Kies voor meubels en decoraties gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, linnen en keramiek. Ook teddy of bouclé stoffen passen goed in een Japandi interieur. Vermijd kunstmatige of glimmende materialen, want deze geven niet de look die we zoeken.

2. Neutrale kleurenpaletten en zwarte tinten

 Ga voor zachte kleuren zoals beige, creme, wit en bruin. Waar in het Scandinavische interieur alleen lichte kleuren worden gebruikt, kenmerkt de Japandi stijl zich door de toevoeging van zwarte tinten. Dit zorgt voor een mooi contrast!

3. Minimalistische decoratie

 Houd decoratieve elementen minimalistisch en betekenisvol. Denk aan een bijzettafel of een theepot. Daarnaast spelen planten een cruciale rol bij een Japandi interieur. Ze verzachten de strakke lijnen in en passen goed bij de organische vormen. Bovendien brengt het groen leven en verbinding in je interieur.

4. Functionele ruimte

 Belangrijk bij de Japandi trend is dat je genoeg ruimte vrij laat om de rust en het minimalisme te behouden.

5. Licht en Luchtig

Laat natuurlijk licht binnenstromen en vermijd te zware raambekleding. Dit versterkt het gevoel van sereniteit.

 

Transformeer je leefruimte tot een oase van rust met de Japandi stijl. Met de harmonieuze fusie van twee culturen biedt deze stijl je een tijdloos en eigentijdse inrichting. Creëer eenvoud en elegantie met deze nieuwste interieurtrend.

Tags:
  • japandi