Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1657 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Sfeer in huis met een boekenkast

January 27, 2023

Hier lees je hoe je sfeer creëert met een boekenkast

Ook al klinkt de naam misschien wel zo, een boekenkast is al lang niet meer alleen bedoeld voor boeken. Veel mensen gebruiken het ook als styling van een kamer. Een open kast heeft genoeg ruimte om naast wat boeken ook prachtige woonaccessoires erin te stylen. Je creëert hiermee veel sfeer in je interieur. En dat is nou precies wat we zoeken, een fijn en sfeervol huis.

Welke boekenkast kies ik?

Voordat je een boekenkast koopt, is het handig om te bedenken of je er een met of zonder opbergruimte wilt. Een volledig open boekenkast heeft enkel als functie styling. Je hebt de gaafste boekenkasten in verschillende designs en vormen van de vakken. Heel mooi als je hier plek voor hebt. Maar het kan zijn dat je nog wat extra opbergruimte mist. Dan kan je eens kijken naar een boekenkast die deels gesloten is met deurtjes. Weg met die slingerende spullen én een stijlvolle look. 2 in 1, dus ideaal! Daarnaast vind je boekenkasten in verschillende woonstijlen. Industrieel, klassiek, landelijk, basic of chique. Welke stijl heeft jouw voorkeur?

Een boekenkast stylen

Al die vakken… waar begin je? Het stylen van een boekenkast heb je niet zo 1, 2, 3 gedaan. Heb je veel boeken? Als deze kaften veel verschillende kleuren hebben dan kan het al snel druk ogen. Dit kan jouw stijl zijn. Als je het geheel liever wat rustiger hebt, draai dan je boeken eens om! Dan zie je voornamelijk het lichte papier van de boeken. Speel met de styling door sommige boeken plat neer te leggen. Plantjes gaan heel goed in een boekenkast. Wil jij een open kast stylen met andere woonaccessoires? Je kunt er eigenlijk inzetten wat je maar wil. Let op een aantal dingen. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende hoogtes. Dit voor een speels effect. Prop je kast ook niet té vol. Door wat ruimte over te laten ontstaat er rust en oogt jouw kast stijlvol. Het kleurgebruik van de woonaccessoires kan ook veel verschil maken. Nog meer weten over het stylen van woonaccessoires? Klik dan hier. Iets te veel open vakken? Plaats er wat manden in!

Tags:
  • boekenkast