Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1657 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips bij het kiezen van een nieuwe bank

January 20, 2023

bank

Een nieuwe bank is niet zomaar iets wat je koopt. Het is een grote aankoop en daardoor iets wat je langere tijd houdt. Woondecoratie kan je gemakkelijk om de paar maanden wisselen. Met een bank zul je dat minder snel doen. Daarom is het extra belangrijk om goed na te denken voordat je een nieuwe bank aanschaft. Waar let je allemaal op?

De afmeting van de bank

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten welke afmeting bank het beste in jouw woonkamer past. Meet op welke formaten er mogelijk en gewenst zijn. Dit zodat je niet voor verassingen komt te staan bij het ontvangen van de bank.

De soort bank

Banken zijn er in verschillende mogelijkheden. Je hebt een 2-zitsbank, een 2,5-zitsbank, een 3-zitsbank en een 4-zitsbank. Mensen die gaan voor een kleinere bank kiezen vaak ook voor een fauteuil. Dit geeft een leuk speels effect aan je interieur. Dan heb je ook nog de hoekbank, erg gewild. Hier kun je dan ook lekker op loungen met je benen omhoog. Heerlijk na een lange dag werken.

Het materiaal van de bank

Er is heel veel keus uit materialen van een bank. Naast dat het comfortabel moet zitten, kan je ook rekening houden met hoe vlekbestendig het materiaal van een bank is. Daarnaast zitten er nog andere voor- en nadelen aan het soort materiaal. Weeg voor jezelf af wat de belangrijkste punten voor jou zijn en waar je naar op zoek bent. Is dit een hele zachte bank om in te relaxen of zoek je een wat stevigere zit?

Een bank van (kunst) leer

Leer heeft een strakke en luxe uitstraling. Of je daar van houdt, ligt natuurlijk aan jouw woonstijl. Een groot voordeel van leer is dat het lang meegaat, mits je het goed onderhoudt. Het is namelijk wel belangrijk om meubelonderhoud te gebruiken zodat het leer niet uitdroogt. Het kost dus wel wat tijd om een leren bank te verzorgen. Maar een voordeel is dan weer dat het leer makkelijk te reinigen is. Er zijn ook varianten. Soms bestaat een bank deels uit echt leer en deels uit een ander materiaal. En er zijn banken met ecoleer/kunstleer. Het grote voordeel hiervan is dat deze een stuk goedkoper zijn ten opzichte van banken met echt leer. En ze lijken veel op de echte variant.  

Een bank van stof

Een bank van stof wordt ook nog vaak gekozen. Een voordeel is dat deze een stuk zachter is dan een leren bank, wat zorgt voor zitcomfort. Een bank van  stof is ook warmer dan een van leer waardoor je er gelijk comfortabel in kunt zitten. Een bank van stof is vaak ook goedkoper. Een nadeel kan dan weer zijn dat de stof soms kwetsbaarder is en hierdoor sneller kan gaan slijten.

Soorten stoffen van banken

Welke stoffen zijn er mogelijk bij een bank? Microvezel is er een van. Het merk Label51 heeft veel banken in deze microfiber stof. Deze stof is gemaakt van synthetische vezels en voelt zacht aan. Microvezel slijt niet snel, dus dat is ideaal met kinderen of huisdieren. Of wat vind je van een ribstof? Dit heeft een hele uitnodigende uitstraling. Een bank met deze stof is dan ook lekker zacht en het is unieker dan een andere stof. Andere zachte stoffen van banken zijn velvet en bouclé.

Tenslotte moet je bij het zien en testen van de bank ook op je gevoel afgaan. Hij ziet er geweldig uit, zit lekker en past perfect in je interieur. Hebben!

Tags:
  • banken