Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips voor een praktisch en gezellig balkon

April 28, 2023

Tips voor het creëren van een praktisch en gezellig balkon

Die heerlijke zomerdagen staan voor de deur, waarin je weer kan genieten van de eerste zonnestralen en lekker buiten kan zitten. Heb jij geen tuin maar wel een heerlijk balkon? Of de luxe van beide. Laatst deelden we al 10 tips om een gezellige tuin te creëren, vandaag dé tips voor een praktisch en gezellig balkon. Maak je balkon klaar voor het buitenseizoen.

De mensen met een balkon weten maar al te goed dat ze geen talloze meters aan ruimte hebben. Het gaat vaak om een paar vierkante meters. De indeling van een balkon is iets uitdagender dan die van een tuin. Je wilt een leuke, maar ook praktische indeling voor een gezellig balkon die niet te vol staat. Wij helpen met een aantal tips:

Bepaal de basis

Een volledige loungeset, een eettafel met zes stoelen, zwembad en barbecue gaan niet allemaal passen. Ben daarom lekker creatief en praktisch in één en creëer een super gezellig balkon. Het is van belang dat je nadenkt wat voor jou de belangrijkste meubels zijn voor op je balkon. Bepaal welke functie je aan je balkon wilt geven. Wil je vooral loungen of tafelen? Keuzes maken. Een combinatie is zeker ook mogelijk, maar zorg ervoor dat je balkon niet te vol raakt. Meet veel op en less is more. Een prop vol balkon laat de ruimte alleen maar kleiner lijken. Begin met de grootste basismeubels en creëer daarmee een goed overzicht. Je ziet dan hoe veel ruimte er nog over is voor extra’s.

Tot rust komen op je balkon

Wil je graag tot rust komen op je balkon? Even bijkomen van de dag. Kies dan voor een plekje met een heerlijke relaxstoel en kussens. Je kan gaan voor een tuinbank die je aankleedt met kussens en plaids. Wat ook lekker zit, zijn de Original Outdoor zitzakken van Fatboy. Met de Rock ’n Roll tover je de zitzak in een haverklap om tot een moderne schommelstoel. Een hangstoel is ook een goede keuze, omdat je de vloer vrij houdt oogt het ruimtelijker. Een merk gespecialiseerd in tuinmeubelen is Sens-Line. Deze tuinmeubels zijn vaak ook geschikt voor op het balkon. Vooral de tuinbanken die bestaan uit twee stoelen met een tafeltje ertussen zijn een praktische en gezellige optie. Je hebt twee meubels in één en het ziet er ook nog eens romantisch uit.

Buiten eten

Start je de dag graag op je balkon met een koffietje en houd je van buiten eten? Dan is een bistroset perfect! Deze zijn een stuk kleiner dan een tuintafel, maar er is wel ruimte om aan te eten. Let wel goed op of de bistrotafel geschikt is voor buiten. Met de Toní serie van Fatboy kan je een set naar smaak samenstellen. Ook inklapbare stoelen zijn ideaal, als je ze niet gebruikt kan je ze zo weer opbergen. Hetzelfde geld voor inklapbare tafels. Kies compactere modellen, zodat niet meteen heel de ruimte volstaat. Ga voor een bankje met opbergruimte of een krukje dat als zitplek, maar ook als tafeltje kan dienen, super handig die multifunctionele meubels in kleine ruimtes.

De vloer

De vloer valt meteen op en bepaald de sfeer van de ruimte. Vaak is de vloer van een balkon van beton, dat grijze ziet er saai en niet aantrekkelijk uit. Door een vloerkleed neer te leggen creëer je meteen een warmer gevoel, let er wel op dat je een buitenkleed kiest. Balkonvlonders creëren ook meteen een ander effect. Je kan ook kunstgras neer leggen, dat geeft net iets meer het gevoel van het buiten zijn. Wat heeft jouw voorkeur?

Accessoires

Nu de basis is gelegd kan het stylen beginnen! Accessoires zorgen voor de gezellige sfeer die we zoeken. Planten en bloemen zijn geschikt. Je kan ook de muren gebruiken en de hoogte in gaan. Verticaal tuinieren is een nieuwe trend. Zet de plantjes bijvoorbeeld niet naast elkaar, maar hang ze boven elkaar. Of gebruik een laddertje. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook praktisch. Hallo meer vrije ruimte. Een muur kan je ook gebruiken om een lijst op te hangen met daarin een poster, een voordeel daarvan; je kan ze makkelijk omwisselen als je toe bent aan een nieuwe look. Wandplanken zijn ook een goede oplossing om wat accessoires neer te zetten. Accessoires zijn gezellig, maar onthoud dat je het niet doorslaat.

Met deze tips tover jij jouw balkon om tot een gezellig én praktisch balkon!

Tags:
  • balkon