Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

10 tips om een gezellige tuin te creëren

April 21, 2023

Hoe creëer je een gezellige tuin?

Het buitenseizoen staat om de hoek. Kan jij ook niet wachten? Na de knusse maanden zijn we toch ook wel weer toe aan wat vitamine zon! Laatst deelde we alvast tips om het voorjaar in huis te halen. Nu de zon steeds meer begint te schijnen, is het tijd om de tuin aan te pakken. In deze blog 10 tips om een gezellige tuin te creëren. Zo wordt jouw tuin weer helemaal klaar voor het seizoen.

1. Veel groen

Wat eigenlijk niet kan ontbreken in een gezellige tuin, is veel groen. Planten en bloemen fleuren je tuin mega erg op! Dat maakt je tuin zeker een stuk gezelliger. En het heeft ook een positieve werking op je humeur. Niet zulke groene vingers? Dan kunnen kunstplanten ook een uitkomst bieden.

2. Maak een loungehoek

Wat een tuin direct gezelliger maakt, is een loungehoek. Het vult niet alleen maar de lege ruimte op. Loungen met een boekje, een drankje of wat gezelschap, wie wil dat nou niet! Misschien heb je al een tuintafel staan om aan te eten, wat ook heel leuk is. Maar zonder een etentje is het vaak heerlijk om te loungen. Als je er de ruimte voor hebt dan raden wij het zeker aan. Hoe maak je een loungehoek gezellig? Het begint met een passende loungeset. Wat is voor jou dé perfecte loungeset? Je kan gaan voor loungebanken, maar ook een loungestoel. En welke kleuren en materialen spreken jou aan? Naast het design, is het belangrijk dat de afmeting van de set goed past in de gekozen hoek (of andere plek). Het moet kloppen voor het oog. Dat doe je deels met meten, en deels met gevoel. Voor hét stukje gezelligheid ga je de loungehoek aankleden. Tips hiervoor lees je verder in deze blog.

loungehoek

3. Voeg een buitenkleed toe

De loungeset staat, maar het voelt nog wat kaal. Dan is een buitenkleed een hele goede toevoeging. Buitenkleden zijn er vaak in allerlei kleuren en prints. Een vloerkleed verbindt vaak ook de zitmeubelen en salontafels met elkaar. Dat zorgt voor een gezellig geheel. Je kan gaan voor een rond of rechthoekig buitenkleed.

4. Ga voor de juiste tuinverlichting

Met de juiste tuinverlichting creëer je veel sfeer. Dit maakt of breekt een gezellige tuin tijdens de late avonden. In de hete zomer is het heerlijk om ’s avonds nog buiten te zitten. Maar hier hoort wel een lichtje bij! En wat voor verlichting kun je nou nemen? Ga voor verlichting met een lage kleurtemperatuur. Hoe lager, hoe warmer het licht. Warm licht bootst kaarslicht en vuur na en dat creëert nou net de sfeer die we willen. De tuinverlichting van Fatboy is perfect voor een gezellige tuin. In de collectie heb je veel opties. Daarnaast is veel verlichting van Fatboy dimbaar. Zo kan bij elke setting de juiste sfeer creëren.

tuinverlichting

5. Een vuurkorf of sfeerhaard met gezellig geknisper

Samen om een vuurtje zitten, dat is ultieme knusheid. Zet het vuurtje bijvoorbeeld bij je loungeset. Het is niet alleen gezellig, maar ook lekker warm. De Flamtastique van Fatboy is een echte eyecatcher in de tuin. Ideaal aan deze sfeerhaard is dat je de hoogte van de vlam bepaalt door aan het grote oor te draaien. Opzoek naar iets kleiner? Ga dan voor de Flamtastique in xs formaat. Deze olielamp kan je waar je maar wil plaatsen in de tuin.

sfeerhaard

6. Nog meer warmte met een terrasverwarmer

Is het nog niet warm genoeg van de vuurkorf of sfeerhaard? Dan kan je nog een terrasverwarmer ophangen. Nu wordt het echt helemaal lekker warm. Zo kun je ook in de koudere dagen genieten van je loungehoek. 

7. Sierkussens voor de finishing touch

Mis je nog steeds wat aankleding? Kijk dan eens naar sierkussens. Deze komen ook in allerlei unieke prints en kleuren. Het kleedt je loungeset heel erg aan. Daarbij zit het ook nog eens lekker comfortabel. Ook een plaid kan je proberen bij de styling van je loungeset. Jouw tuin wordt zo wel heel gezellig!

8. Vergeet geen schaduwplekje met een parasol

Heerlijk het zonnetje, maar af en toe wat schaduw is ook prettig. Daar is een parasol ideaal voor. Je creëert er niet alleen een schaduwplek mee, het maakt je tuin ook gezelliger! Daarnaast krijg je er wat hoogte bij in de tuin. Dit kan zorgen voor meer diepte of breedte. Een pergola is hier bijvoorbeeld ook heel geschikt voor.  

parasol

9. Een gezellige tuinstoel

Ontspannen en comfortabele tuinstoelen zitten niet alleen heerlijk, ze maken je tuin ook nog eens gezellig. Tuinstoelen komen in allerlei designs, kleuren en materialen. Zo kan jij stoelen uitkiezen die helemaal passen bij je woonstijl. Het is handig om jezelf af te vragen waar je graag stoelen voor wilt gebruiken in de tuin. Heb je een tuintafel waar nog tuinstoelen bij horen? Dan ga je voor een eetkamerstoelformaat. Of je zoekt iets om achterover in het zonnetje te kunnen genieten. Dan is een wat grotere tuinstoel geschikt.

tuinstoelen

10. Andere tuinaccessoires

Maak je tuin af met accessoires om het nog gezelliger te maken. Hang bijvoorbeeld wanddecoratie op zoals een schilderij of wandpaneel. Daarnaast is er wanddecoratie in vele leuke vormen. Andere toffe tuinaccessoires, zijn een wijnkoeler en een ladder. Zo’n ladder kan je weer decoreren met bijvoorbeeld een gieter en plantjes.

zuivercooler

Met deze tips wordt jouw tuin super gezellig!

Tags:
  • tuinmeubels
  • tuintips
  • gezellige tuin