Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips tegen een gourmetgeur

December 15, 2022

gourmet

Kerst staat voor de deur. Ga je ook weer gourmetten? Wel 80% van de Nederlanders gourmet tijdens de Kerstdagen. Veel hé! Grote kans dat jij dit ook gaat doen bij één van je kerstetentjes. Super lekker en gezellig, alleen de gourmetgeur die je de volgende ochtend nog kan ruiken, is minder. Gelukkig zijn er wat tips om de gourmetlucht zoveel mogelijk tegen te gaan.

Ventileer tijdens het gourmetten

Het is belangrijk om goed te ventileren tijdens het gourmetten. Zet de afzuigkap aan, doe de ventilatieroosters helemaal open en zet een raam een stukje open. Maar is dat niet veel te koud midden in de winter? Nee. De gourmet geeft toch heel veel warmte af en door goed te ventileren voorkom je al een hoop gourmetlucht. Gaan je ogen weleens prikken van de gourmet? Dit komt door de fijnstof die er vrijkomt bij het gourmetten. Ook daarom is het belangrijk om goed te ventileren.

Geurkaarsen en geurlampen

Geurkaarsen passen perfect bij deze tijd van het jaar. Ze zijn warm, ruiken heerlijk en verdrijven de gourmetlucht. Ideaal. Net als geurlampen. Wist je dat de geurlampen van Ashleigh and Burwood de lucht reinigen? Deze lampen vernietigen daarbij ongewenste geurtjes en laten vervolgens jouw favoriete geur achter. Dit wil je hebben voor tegen de gourmetlucht.

Lees hier hoe je het maximale uit je geurkaars kan halen.

Azijn of wasverzachter in de pan

Wat je ook kan doen, is een beetje azijn of wasverzachter in de pan. Ik raad het niet aan om het in je gourmetpannetje te doen, maar in een pan op het vuur. Laat dit zachtjes koken en de gourmetlucht wordt verminderd.

Overige tips tegen de gourmetgeur

Als je nog meer wil doen om de gourmetgeur te voorkomen, zijn er nog wat andere tricks. Zo kan je ook wat bakjes in de kamer zetten die je vult met azijn, spiritus of, ja echt, koffiebonen. Laat dit lekker de hele nacht staan en je zult merken dat het minder naar gourmet ruikt. Nog een laatste goede tip is om niet te lang te wachten met het schoonmaken van de plaat. Je kan dit het beste gelijk doen zodra hij is afgekoeld.