Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1660 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Tips om een kleinere ruimte groter te laten lijken

May 19, 2023

een kamer die ruimtelijk oogt

Niet iedereen heeft de beschikking over een grote woon- of slaapkamer, hoge plafonds en meters aan leef ruimte. Ook met minder ruimte kan je een fijne omgeving creëren. Door op een paar dingen te letten, kan je de ruimte groter over laten komen dan dat hij daadwerkelijk is. Maar wat zijn nou die dingen waar je op moet letten? Dat gaan we je nu één voor één vertellen!

Kleurgebruik

Kleur brengt leven in je huis, het is een van de belangrijkste dingen in je interieur. De goede kleurencombinatie kiezen is best een uitdaging! Om ruimte groter te laten lijken is licht een belangrijke factor. Zorg er voor dat je de donkere kleuren lekker achterwegen laat. Ga juist voor wat frissere kleuren zoals wit en lichtgrijs tinten of lichtblauw en lichtgroen. Dat zijn de koelere kleuren en koele kleuren laten een kamer ruimer ogen. Houd er rekening mee dat de vloer ook een grote rol speelt en kies die dus ook in een lichte kleur. Lichte kleuren reflecteren het daglicht. Hoe meer daglicht hoe beter. Iets wat ook mega goed het daglicht reflecteert is een spiegel, een spiegel creëert diepte en ruimte. Wist je dat een spiegel nog tal van andere voordelen heeft in je interieur?  

Meubilair gebruik

Er is keuze uit heel veel meubels, maar waar houd je rekening mee om het ruimtelijk te houden? Kies een statement, bijvoorbeeld een grote bank. Je zou denken dat het dan meteen erg vol staat, maar het tegendeel is waar. Eén groot meubelstuk lijkt minder ruimte in te nemen dan drie kleine meubelstukken. Als je gaat voor meerdere kleinere meubelstukken oogt het voller waardoor drukker, en dus minder ruimtelijk. Verder is het ook een goede optie om meubilair te kiezen dat op pootjes staat, zodat je er onder door kan kijken. Dat geeft een luchtige sfeer en open gevoel. De Cupid tafels van Zuiver zijn perfect hiervoor. Een glazen tafel is behalve hip ook weer super geschikt voor een grotere look. Je kan er doorheen kijken en dat wekt de illusie dat er meer ruimte is. Zoals bij de Kobe serie van Zuiver. Als stoelen raden wij bijvoorbeeld de Rimini lijn van LABEL51 aan. Het zijn eetkamerstoelen die een frisse look hebben en beschikbaar zijn in meerdere kleuren. Daarmee kun je alle kanten op.

De juiste accessoires kiezen

We snappen dat je je huis ook wat aankleding wil geven doormiddel van gezellige accessoires en prints. Het is wel van belang dat je rekening houdt met de hoeveelheid; let er op dat het niet te vol komt te staan en daardoor druk wordt. Net als bij je meubels geldt hier eigenlijk ook weer; een (paar) grote is beter dan meerdere kleinere. Grotere accessoires geven een luxer en groter gevoel aan je ruimte. Ga voor een aantal wandplanken, hierbij gebruik je de muur en heb je geen kast die in de loop komt te staan. Wat lijsten aan je muur met posters er in, die je in de hoogte ophangt zodat die ook benut wordt. Met kleinere accessoires heb je gauw dat je er hier en daar nog even wat bij zet en in sommige gevallen ziet dat er rommelig uit. Dan komen tips om accessoires te stylen ook goed van pas. Om een printje toe te voegen kan je die beter laten terug komen in een aantal sierkussens of doormiddel van een poster.

Met deze tips laat jij de ruimte straks groter aanvoelen!