Navigatie
  • Gratis verzending en retourneren
  • Klantbeoordeling van 9 (1658 reviews)
  • 30 dagen 'niet-goed-geld-terug'

Voorjaarstrends 2024 – In 2024 doen we het zo!

March 11, 2024

Voorjaarstrends 2024

Het voorjaar van 2024 staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je interieur een frisse en eigentijdse make-over te geven. In deze blog vertellen we je graag over de nieuwste trends 2024 en laten we je zien hoe je je huis op een stijlvolle en trendy manier kunt inrichten. We hebben het voornamelijk over de volgende trends; Slowliving, Een kleurrijke POP, Alles natuurlijk & Van beige naar bruin. Ik neem je graag mee om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign te laten zien.

Slowliving

Deze trend draait voornamelijk om het vergroten van je bewustzijn met betrekking tot jezelf en je omgeving. Het kan zo op een tegeltje; Geniet van de kleine dingen in het leven. Bij slowliving is eenvoud DE sleutel tot geluk en een warm gevoel van thuiskomen. Net zoals bij minimalisme, is het van belang om alleen die dingen in je huis te hebben waar je oprecht blij van wordt. Het is een kans voor een frisse start en een blanco canvas om mee te werken.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

De focus leggen we op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit betekent dat we bewustere keuzes maken bij het selecteren van items voor in je woning. Kies voor tijdloze stukken die niet alleen mooi zijn, maar ook een langdurige kwaliteit bieden. Investeer in duurzame materialen en laat je huis (en jezelf) ademen met ruimte en licht.

Slowliving Sfeerbeeld

De boel omgooien

Het kan best uitdagend zijn om aan deze trend te beginnen. Maar er is goed nieuws, deze trend valt goed te combineren met verschillende interieur stijlen. Zo kunnen de werelden van twee stijlen kruisen door een minimalistische inrichting in je woning en een subtiel kleurenpalet. Denk ook aan duurzame materialen niet alleen voor de look & feel bij deze trend horen maar ook vanwege de eigenschappen die deze materialen hebben.

Meubels

Ga bij slowliving voor meubels die vakmanschap en ambacht uitstralen. Denk aan robuuste maar strakke houten tafels of fauteuils met een stoffering van hoge kwaliteit. Kies voor functionaliteit en strakke lijnen om rust te creëren.

Accessoires

Bij het uitkiezen van accessoires draait het om ‘less is more’. Selecteer enkele opvallende stukken die de aandacht trekken, zoals bijvoorbeeld een stukje mooie keramiek of een uniek kunstwerk. Natuurlijke elementen, zoals planten en bloemen, voegen een vleugje frisheid toe aan je interieur.

Slowliving Sfeerbeeld 2

Stelvio beige bankNesso beige bankFlori clay bank

Een kleurrijke POP

Een kleurrijke pop in je interieur kan een opvallend en levendig element toevoegen aan de gehele sfeer van je huis. Een unieke en levendige kleur toevoegen aan je ruimte zoals bijvoorbeeld; een gekleurd beeld, een kleurrijk schilderij of een gedurfd gekleurde designstoel. Deze toevoegingen zorgen voor speelse en dynamische uitstraling in je woning. Ook dienen deze items als uitblinkend middelpunt in je ruimte.

De kleuren van het seizoen

Dit seizoen zul je de volgende kleuren veel tegenkomen; beiges en bruin, bleekblauw, perzik en felle kleuren. Over de beiges en bruin leest u later meer dit is inmiddels namelijk een trend op zichzelf geworden.

Bleekblauw vind je vooral terug in combinatie met de trendkleur goud. De kleur staat voor frisheid en luchtigheid, je haalt de blauwe voorjaarslucht als het ware naar binnen. Dat het een opvallende kleur is staat vast maar deze kleur is makkelijk te combineren met bijvoorbeeld een grijstint, goud of een wat zachtere zandkleur.

Light&living vaas blauwPTMD janet stormlicht blauwPresent time candle holder blauw

De perzik-roze kleur heeft altijd bekend gestaan als een zachte meiden kleur, tot nu. Door deze trendkleur te combineren met contrasterende kleuren ernaast geeft een stoer en kleurrijk effect aan je woning. Denk bij deze combinaties bijvoorbeeld  aan verschillende tinten blauw met in de hoofdrol donkerblauw, een diepe kleur bruin of een donkerdere versie van de perzik kleur.

Richmond bijzettafel rozeFurntastik mogadouro tapijtLabel51 eetkamerstoel forli

Felle kleuren. Best spannend een ontploffing van kleur, maar het zorgt voor een spetterend resultaat. Er zijn niet echt regels bij deze trend en ze zijn makkelijk te combineren met de basiskleuren. Bijvoorbeeld met een hele lichte of juist een hele donkere achtergrond doormiddel van de muren. Deze knallende kleuren zorgen in ieder geval voor een positieve impact en een vrolijke sfeer in huis.

Light&living vaas geelAnli-style armstoel club blauwLight&living bijzettafel groen glas

 

Een Kleurrijke POP Sfeerbeeld

Eclectisch maar klassiek

Combineer verschillende kleuren op een eclectische manier. Denk aan gedurfde combinaties bijvoorbeeld zonnig geel met een bleekblauw of een diepe groen en een warme roze tint. Mix de kleuren en texturen voor een levendig maar toch klassiek gevoel. Durf buiten de lijntjes te denk en geef je interieur een persoonlijke touch.

Meubels en accessoires

Een toevoeging aan je huis via kleur. Het kan een verfrissend en stimulerend element zijn in elke ruimte. Denk aan een fauteuil in een knallende kleur, diverse kleurrijke kussens, een tapijt met een kleurtje, speelse decoratieve items of een opvallende bijzettafel. Het integreren van kleurrijke meubels en/of accessoires zorgt ervoor dat je een statement maakt en laat je persoonlijke karakter zien. Bovendien kies je dan ook voor een gezellige, levendige ruimte met een positieve sfeer.

Een Kleurrijke POP Sfeerbeeld 2

Alles natuurlijk

Voor een rustgevende en tijdloze sfeer in huis, kiezen we in 2024 voor alles natuurlijk. Echte materialen en organische vormen voeren de boventoon. Zo gaan we steeds duurzamer leven en kun je dat terug zien in de interieurtrends. Dit uit zich bijvoorbeeld in natuurlijk kleurgebruik, zoals groen, terracotta, bruinen, en in materialen en texturen die geïnspireerd zijn op de natuur. Hierbij kun je denken aan natuursteen en houtnerven.

Alles Natuurlijk Sfeerbeeld

Organische vormen

Breng de natuur van buiten naar binnen met organische vormen. Denk aan meubelstukken met afgeronde hoeken, natuurstenen details, hout en accessoires geïnspireerd op de natuur. Door organische vormen toe te voegen, creëer je een harmonieuze en ontspannen omgeving in je huis.

Alles Natuurlijk Sfeerbeeld 2

Echte materialen

Gebruik materialen zoals hout, steen en wol om een warme uitnodigende sfeer te maken. Kies voor meubels met een natuurlijke afwerking en textiel met een authentieke uitstraling. Natuurlijke elementen brengen een gevoel van rust en verbondenheid met de omgeving. Ook gaat het bij deze materialen om de functionaliteiten die ze bieden. Denk aan leer wat alleen maar mooier wordt met de tijd en makkelijk te onderhouden is. Of riet en jute wat de uitgelegen materialen zijn voor bijvoorbeeld opbergmanden. Ook een stevig houten tafelblad kan je aan dit rijtje toevoegen.

LGL houten stoelLGL pot decoLGL spiegel sonora hout

 

Alles Natuurlijk Sfeerbeeld 3

Van beige naar bruin

Deze trend zien we al een tijdje maar zal zichzelf doorzetten in het jaar 2024, en zich alleen maar verder ontwikkelen. Bruin is de kleur van hout of aarde. Ook wel een donkere variant van oranje. Een bruine kleur geeft je het gevoel van warmte en gezelligheid. Zo straalt het ook veiligheid en betrouwbaarheid uit. Goudbruin, verschillende tinten beige, kastanjebruin, koperbruin en taupe geeft je een variatie aan mogelijkheden voor deze kleur. De kleur stelt je op je gemak.

Van Beige naar Bruin Sfeerbeeld

Diepte creëren

Beige en bruin zijn niet alleen rustgevende kleuren, maar ook perfect om diepte en warmte aan je interieur toe te voegen. Experimenteer met de verschillende lichte en donkere tinten, bijvoorbeeld door een beige bank te combineren met donkerbruine kussens. Hierdoor ontstaat een uitgebalanceerd en boeiend kleurenpalet en kun je diepte creëren met verschillende nuances.

Van Beige naar Bruin Sfeerbeeld 2

Meubels en accessoires

Kies voor meubels en accessoires in diverse bruintinten. Een donkerbruine eettafel kan bijvoorbeeld prachtig samengaan met beige stoelen. Voeg accenten toe met een andere bruintint, koperen of gouden accessoires om een vleugje luxe aan je interieur te geven.

Richmond Fauteuil Montana DesertLGL kast Nahua beigeLabel51 Bijzettafel bruin

Met deze voorjaarstrends van 2024 kun je je huis transformeren tot een stijlvolle en eigentijdse oase. Slowliving, Alles natuurlijk, een kleurrijke POP en beige tot bruin vormen ieder apart de bouwstenen voor een trendy interieur. Durf te experimenteren, maar zorg vooral voor een plek waar je jezelf kunt zijn en kunt genieten van het comfort thuis. Laat het voorjaar beginnen met een frisse wind in je interieur!

Tags:
  • woontrends
  • voorjaar